Kesztölc Kestúc

keresés

Idén Esztergom és Párkány, a két testvérváros, a DANUrB projekt által támogatott Duna Napok rendezvény sorozatnak ad helyet június 29-én és 30-án, csütörtökön és pénteken.

A Duna által kettészelt, a hegyes-völgyes és síkvidéki oldalra osztott és a folyón átívelő karcsú híddal összekötött két város egyedi panorámát nyújt. A folyó két partján feltáruló épített és természeti táj meghatározó mindkét város életében.

A DANUrB - DANube Urban Brand projektben tevékenykedő munkaközösség két napon keresztül kívánja kalauzolni a helyi lakosságot egy örömteli közösségi rendezvényen, melyben kiemelt partner Esztergom és Párkány Város Önkormányzata.

A Duna Napok során számos program költözik a vízpartra a DANUrB és a városi civil közösségek szervezésében, melyek célja, hogy az embereket közelebb hozza a Dunához. A megmozdulás számos gyermek és ifjúsági programot hirdet, de a különböző művészeti és horgászati kiállítások, vízi és szárazföldi játékok mellett, az esemény lehetőséget kínál helyi szervezetek és az érdeklődő közönség közötti beszélgetések kezdeményezésére is.