Kesztölc Kestúc

keresés

Egy különleges karácsonyra hangoló családi program vár December 10-11-ig Sződligeten, amivel a helyi ovit és iskolát is támogathatod!

Hallottatok már a sződligeti Mézeskalácsfaluról? Hát mi eddig valahogy még nem botlottunk bele, de idén szerencsére rájuk bukkantunk és igazán remek kis programnak ígérkezik. Az ötlet néhány barátnőtől származik, de mára már kinőtte magát az esemény. Karácsony közeledtével egyre több lelkes szülő, nagyszülő és gyerkőc adja mézeskalács sütésre a fejét, hogy közösen elkészítsenek egy komplett kis falut, vasútállomással, templommal és kis mézeskalács utcácskákkal, melyhez a helyszínt a sződligeti katolikus plébánia biztosítja.

A belépés a kiállításra ingyenes, sőt a kiállított mézeskalács házikóknak, és rénszarvasoknak sem lesz ára, Mindenki annyit adományoz értük, amennyit jónak lát és mivel a rendezvény egy civil összefogásból jött létre, a befolyt összeg a sződligeti óvoda és iskola alapítványait támogatja s így a gyerekek szabadidős programjaihoz járul hozzá.

Ha azt gondolnátok, hogy ez azért inkább lányos program, akkor mindenkit megnyugtatunk, a fiúknak sem kell ám otthon maradni. Szombaton 10.00 órától ugyanis rénszarvaskészítő versenyt szerveznek a Főtéren, ahol is rönkfából kell az alkotásokat elkészíteni. Elő a láncfűrészekkel és irány Sződliget! :) További részletekért kattintsatok IDE.

Időpont: December 10-11. 

Helyszín: Sződliget, Szabadság tér