Kesztölc Kestúc

keresés

Esztergom ad otthon március 25-én a Natúr Világ Legerősebb Emberei Csapat Világbajnokságnak. Magyarországot a hétszeres vb-győztes ifjabb Fekete László és testvére Miklós képviseli. A Dorogimedence.hu Lacival készített interjút.

Öt versenyszámban mérik össze az erejüket a világ legerősebb emberei március 25-én 15 órától az esztergomi Natúr Világ Legerősebb Emberei Csapat Világbajnokságon. Köztünk térségünk legerősebbjei is, a nyolcszoros világbajnokként visszavonuló Fekete László fiai is.

Az esztergomi világbajnokságra 24 országból érkeznek versenyzők, a megmérettetést pedig a nemzetközi televíziós csatornák mellett a TV2 is rögzíti és vetíti majd.

Laci, hogyan készültök testvéreddel a bajnokságra?
Nagyon keményen, tisztán becsületes munkával készülünk a Világbajnokságra. Saját konditermünkben speciális kelékekkel készülünk. Kőgolyókat, sziklákat, beton tömböket, fél tonnás traktor kerekeket emelünk.


Balra: Fekete Miklós. Jobbra: ifj. Fekete László

Kifejtenéd, hogy mitől viseli a világbajnokság a Natúr elnevezést?
Csakis olyan versenyzők indulnak, akik tisztán sportolnak, és nem doppingolnak. Úgy gondolom, hogy a sport a tisztaságról, és ez által az esélyegyenlőségről, a becsületről szóljon.  A Világbajnokság után természetesen automatikus lesz doppingvizsgálat.

Édesapád már nem vesz részt a versenyeken?
Testvéremmel, Miklóssal képviseljük Magyarországot a rangos eseményen. Édesapám két éve visszavonult nyolcszoros világbajnokkén és több világrekordot hagyva maga mögött. Bizonyítottuk, és továbbra is bizonyítani szeretnénk, hogy testvéremmel, Miklóssal méltón tudjuk képviselni Magyarországot ezen a történelmi eseményen a Királyok városában.

Hány ország csapataival küzdőtök meg a bajnokságon?
24 országból, a világ minden tájáról érkeznek versenyzők. A kilátogató szurkolók biztosan jól fogják érezni magukat, hiszen lesznek olyan tengeren túli versenyzők, akik saját „törzsi” hagyományuk szerint öltözködnek és viselkednek.

Azok, akik nem tudnak részt venni az eseményen, hol nézhetik vissza a versenyt?
Országunkból a TV2 kereskedelmi csatorna érkezik a helyszínre, akik felveszik a versenyt és a legjobb időpontban leadják majd a TV-ben, továbbá több nemzetközi televíziós csatorna is tudósítani fog az eseményről. A Blikk, Nemzeti Sport és a Bors is jelen lesznek a tudósítók sorában.

Olvasta már?

Biztos jövőt szeretnél? Válaszd a kéményseprő hivatást!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet felhívása. Biztos jövőt szeretnél?    Válaszd a kéményseprő hivatást! 

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán.