Kesztölc Kestúc

keresés

Zilai doktornő a nemrég körünkből eltávozott Dr. Gergely Ákos helyét veszi át, egyelőre tartós helyettesítéssel. Rendelési ideje: szerda 15:00-20:00 csütörtök: 7:00-13:00

Zilai Dorottyának hívnak, 1980 –ban születtem Baján, és a szüleim hivatásának köszönhetően abban a kegyben részesültem, hogy a gyermekkorom javát a csodálatos Gemenci erdőben tölthettem. Felnőve, a tanulmányaim során Pécsre, Debrecenbe és végül Budapestre vitt az utam, majd a férjem által megismerkedtem Esztergommal és környékével. Közös célunk, hogy ezen a gyönyörű vidéken telepedjünk le, és itt éljünk családi életet. Felmenőim az apai oldalon első sorban erdészek és vadászok voltak, édesanyám oldalán találni egészségügyi vonatkozást. Számomra hamar egyértelművé vált, olyan szakmát választok, ahol lehetőségem adódik emberekkel foglalkozni. A fogorvosi szakmát, mint segítő hivatást magam választottam.
 
Fogorvosi tevékenységemből kiemelném az egészségnevelést, és a prevenciós (megelőző) munkát, melynek során minden korosztálynak igyekszem átadni, és hangsúlyozni, hogy fogaink és a szájüreg épsége milyen nagy érték. Az egészséges fogak szükségesek az alapos rágáshoz és az egészséges emésztéshez, szerepet játszanak a hangképzésben; de az ép fogsor esztétikai szempontból is érték, sőt szerepet játszik az emberi kapcsolatok megteremtésében, önbizalmat ad és a szociális beilleszkedést is segíti. Nem utolsó sorban fontos tudni, hogy a fogaink állapota szorosan összefügg szervezetünk általános állapotával, belső szerveink egészségével. Én hiszem, hogy felnövekvőben van már az a generáció, aki élete végéig megőrizheti a fogait.
 
Szakirányként a gyermekfogászatot választottam elsőként, amely egy komplex tevékenység, speciális gyógyítási módszerekkel, és megelőző kezelésekkel; illetve egy a kommunikációra és félelem oldására nagy hangsúlyt fektető orvosi hivatás. Minden korosztályban minden kezelés során arra törekszem, hogy legyen idő a kölcsönös kommunikációra, a páciensek feszültségének, félelmének okát megérteni, majd feloldani és panaszukat tudásom és tapasztalataim legjavát adva megszüntetni, gyógyulásukat segíteni. Az emberi hozzáállás mellett, a megfelelő minőségi anyagok és technikák alkalmazásával igyekszem hozzájárulni az eredményes és lehetőleg fájdalommentes fogászati kezelésekhez.
 
Dr. Zilai Dorottya 2004-ben végzett a DEOEC Fogorvostudományi Karán. 2008-ban Gyermekfogászat szakorvosa, 2011-ben Fogszabályzás szakorvosa lett

Olvasta már?

Biztos jövőt szeretnél? Válaszd a kéményseprő hivatást!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet felhívása. Biztos jövőt szeretnél?    Válaszd a kéményseprő hivatást! 

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán.