32 millió Ft támogatást nyert az Önkormányzat a Vidékfejlesztési Program pályázatán a Kisiskola felújítására.

A  Vidékfejlesztési Program pályázati kiírásán állami vagy önkormányzati funkciót nem magában foglaló közösségi funkciókat ellátó létesítmények energetikai korszerűsítésére lehetett pályázni. 

A pályázati pénzt arra kapta az Önkormányzat, hogy a Kisiskola épületét korszerűsítse, nulla energiafogyasztásúvá tegye. A Széchenyi út 12 szám alatti épületet szigetelik, a nyílászárükat kicserélik, a melegvíz rendszert korszerűsítik, a világitási rendszert kicserélik, az épületet napelemmel látják el. 

Az épület egyik termében jelenleg a helytörténeti állandó kiállítás anyaga látható. A másik szárnyat a Kesztölci Polgárőrség és a közmunkások használják.

Vöröskői István polgármester elmondta, hogy a Kisiskola épületét a jövőben közösségi célokra, rendezvények megtartására fogják használni. Az épület alkalmas arra, hogy a kisebb, meghittebb rendezvényeknek, iskolai foglalkozásoknak is helyet adjon. A tervek szerint a jövőben a Közösségi Klubot nagyobb, állandó kiállítások tartására fogják használni.

Borítókép: Kara István fényképe

Olvasta már?

Festőpalánták a Művházban

A táborozók örömmel vesznek részt a foglalkozásokon, csodás kis remekművek kerülnek ki kezükből egy-egy alkotással töltött nap után. Gyulai Zsuzsa táboráról Klinger Ági és Walczer Patrik írt riportot.

Ilyen lesz az új csapadékvíz elvezető hálózat

A régiek szerint Kesztölc hét emeletes falu. Mindannyian tapasztaljuk, hogy a Pilisből lezúduló víz milyen problémákat, károkat okoz az utakban, házakban. Ezt oldja meg az új elvezető hálózat, amire támogatást kapott az Önkormányzat.