32 millió Ft támogatást nyert az Önkormányzat a Vidékfejlesztési Program pályázatán a Kisiskola felújítására.

A  Vidékfejlesztési Program pályázati kiírásán állami vagy önkormányzati funkciót nem magában foglaló közösségi funkciókat ellátó létesítmények energetikai korszerűsítésére lehetett pályázni. 

A pályázati pénzt arra kapta az Önkormányzat, hogy a Kisiskola épületét korszerűsítse, nulla energiafogyasztásúvá tegye. A Széchenyi út 12 szám alatti épületet szigetelik, a nyílászárükat kicserélik, a melegvíz rendszert korszerűsítik, a világitási rendszert kicserélik, az épületet napelemmel látják el. 

Az épület egyik termében jelenleg a helytörténeti állandó kiállítás anyaga látható. A másik szárnyat a Kesztölci Polgárőrség és a közmunkások használják.

Vöröskői István polgármester elmondta, hogy a Kisiskola épületét a jövőben közösségi célokra, rendezvények megtartására fogják használni. Az épület alkalmas arra, hogy a kisebb, meghittebb rendezvényeknek, iskolai foglalkozásoknak is helyet adjon. A tervek szerint a jövőben a Közösségi Klubot nagyobb, állandó kiállítások tartására fogják használni.

Borítókép: Kara István fényképe

Olvasta már?

Újra lesz ATM Kesztölcön

Vöröskői István polgármester elmondta, hogy a CBA épületében lesz az új automata, és várhatóan augusztus végétől, szeptember elejétől már üzemelni fog.

Kesztölc-Dorog kerékpárút

Pályázatot adott be az Önkormányzat a Kesztölc-Dorog kerékpárút kiépítésére. Ha megvalósul, 15 perc alatt eljuthatunk bringával a Palára, vagy a dorogi állomásra.

Játékdélelőttök a Művházban

Jövő héten keddtől péntekig minden délelőtt kilenctől tizenkét óráig várjuk az iskolás gyerekeket közös játékra, kézműveskedésre.

Virágkorona Esztergomból Debrecenbe

Esztergomból indul el a Debreceni Virágkarnevál két fő attrakciója, a Szent Koronát ábrázoló kompozíció és egy „pásztor-jelenetről” szóló virágkép.