32 millió Ft támogatást nyert az Önkormányzat a Vidékfejlesztési Program pályázatán a Kisiskola felújítására.

A  Vidékfejlesztési Program pályázati kiírásán állami vagy önkormányzati funkciót nem magában foglaló közösségi funkciókat ellátó létesítmények energetikai korszerűsítésére lehetett pályázni. 

A pályázati pénzt arra kapta az Önkormányzat, hogy a Kisiskola épületét korszerűsítse, nulla energiafogyasztásúvá tegye. A Széchenyi út 12 szám alatti épületet szigetelik, a nyílászárükat kicserélik, a melegvíz rendszert korszerűsítik, a világitási rendszert kicserélik, az épületet napelemmel látják el. 

Az épület egyik termében jelenleg a helytörténeti állandó kiállítás anyaga látható. A másik szárnyat a Kesztölci Polgárőrség és a közmunkások használják.

Vöröskői István polgármester elmondta, hogy a Kisiskola épületét a jövőben közösségi célokra, rendezvények megtartására fogják használni. Az épület alkalmas arra, hogy a kisebb, meghittebb rendezvényeknek, iskolai foglalkozásoknak is helyet adjon. A tervek szerint a jövőben a Közösségi Klubot nagyobb, állandó kiállítások tartására fogják használni.

Borítókép: Kara István fényképe

Olvasta már?

A kesztölci pingpongosok a megyei élvonalban

A második helyre küzdötte fel magát az idén debütáló Keszölc SE. Az egyéni listán is kiváló helyezéseket ért el Kara Zoltán, Teicht Zsolt, Kochnyák Sándor, Kovács Pál, Bakos György, Vereckei Gábor, Kochnyák Tamás, és Papp Zsolt.