32 millió Ft támogatást nyert az Önkormányzat a Vidékfejlesztési Program pályázatán a Kisiskola felújítására.

A  Vidékfejlesztési Program pályázati kiírásán állami vagy önkormányzati funkciót nem magában foglaló közösségi funkciókat ellátó létesítmények energetikai korszerűsítésére lehetett pályázni. 

A pályázati pénzt arra kapta az Önkormányzat, hogy a Kisiskola épületét korszerűsítse, nulla energiafogyasztásúvá tegye. A Széchenyi út 12 szám alatti épületet szigetelik, a nyílászárükat kicserélik, a melegvíz rendszert korszerűsítik, a világitási rendszert kicserélik, az épületet napelemmel látják el. 

Az épület egyik termében jelenleg a helytörténeti állandó kiállítás anyaga látható. A másik szárnyat a Kesztölci Polgárőrség és a közmunkások használják.

Vöröskői István polgármester elmondta, hogy a Kisiskola épületét a jövőben közösségi célokra, rendezvények megtartására fogják használni. Az épület alkalmas arra, hogy a kisebb, meghittebb rendezvényeknek, iskolai foglalkozásoknak is helyet adjon. A tervek szerint a jövőben a Közösségi Klubot nagyobb, állandó kiállítások tartására fogják használni.

Borítókép: Kara István fényképe

Olvasta már?

Kati néni tanyáján kisborjú született

A Velmo tanyán szinte minden hónapban születnek bocik. A legifjabb Bálint névre hallgat. Néhány napig az anyukája mellett marad, később már cumisüvegből kapja a tejet.

Munkát kínál a Neuzer Esztergomban

A Suzuki út melletti Neuzer gyár több állást is meghirdetett. Fényezőt, festő-előkészítőt, kerékpárszerelőt és matricázót keresnek. Egyműszakos munkarend, utazási hozzájárulás, 13. havi bér.

Kutyatámadás: szigorú intézkedést ígér a polgármester

Tegnap kutyatámadás érte a FIdesz egyik aktivistáját Kesztölcön. Vöröskői István polgármester az eset kapcsán a kutyatartás szabályainak további szigorítását igérte, és a támadás áldozatának gyorssegítséget ajánl fel.