32 millió Ft támogatást nyert az Önkormányzat a Vidékfejlesztési Program pályázatán a Kisiskola felújítására.

A  Vidékfejlesztési Program pályázati kiírásán állami vagy önkormányzati funkciót nem magában foglaló közösségi funkciókat ellátó létesítmények energetikai korszerűsítésére lehetett pályázni. 

A pályázati pénzt arra kapta az Önkormányzat, hogy a Kisiskola épületét korszerűsítse, nulla energiafogyasztásúvá tegye. A Széchenyi út 12 szám alatti épületet szigetelik, a nyílászárükat kicserélik, a melegvíz rendszert korszerűsítik, a világitási rendszert kicserélik, az épületet napelemmel látják el. 

Az épület egyik termében jelenleg a helytörténeti állandó kiállítás anyaga látható. A másik szárnyat a Kesztölci Polgárőrség és a közmunkások használják.

Vöröskői István polgármester elmondta, hogy a Kisiskola épületét a jövőben közösségi célokra, rendezvények megtartására fogják használni. Az épület alkalmas arra, hogy a kisebb, meghittebb rendezvényeknek, iskolai foglalkozásoknak is helyet adjon. A tervek szerint a jövőben a Közösségi Klubot nagyobb, állandó kiállítások tartására fogják használni.

Borítókép: Kara István fényképe

Olvasta már?

Itt a Hírnök!

Megjelent a Kesztölci Hírnök legújabb száma! Most már honlapunkról elektronikusan is letölthető.

Heti menü a Kosteltől

A menü 880 Ft-ért, hétköznapokon érhető el az étteremben. A kétfogásos ebédet - leves és főétel - elvitelre, vagy helyben fogyasztással rendelhetik meg.  Menü rendelés: 06/30 487-1965. vagy info@kostel.hu

Vidám élmények a könyvtárban

A kesztölci könyvtár kitett magáért: előadásokkal, mozival, színdarabbal, kosárfonással kápráztatta el a gyerekeinket egy héten keresztül. Klinger Ági fotóriportja