Kesztölc Kestúc

keresés

Feljelentették a NÉBIH-nél Illés bácsit, a 85 éves gödöllői cukrászt. A vizsgálat eredményeként be kell zárnia az üzletét. Az interneten széleskörű aláírási akció indult, de vannak olyanok is, akik nem értenek egyet a petícióval.

A petíció elindítója, Varga Péter a Facebookon így írt: Azok a krémesek, habcsókok, zserbók es Rákoczi túrósok. A legjobb az országban. 1998- ban elkoltöztünk Gödöllőről, de még Pestről is jártunk oda. Tényleg csak így lehet valamit kezelni? Ez a vállalkozások támogatasa?

A másik oldal véleményét Sváby András egykori tv-s újságíró fogalmazza meg szintén a Facebookon: 

Biztos bal lábbal keltem fel és nem ismerem Illés bácsi cukrászdáját, és azt is látom, hogy a fél interet őt sajnálja, de a képeket nézve én csodálkozom, hogy a Nébih nem azonnal zárta be a kis gödöllői üzemet. A kinyúlt atlétatrikó, a fagyiba szinte belelógó mellszőr, a falakon lógó rongyok stb. nekem visszataszító és gusztustalan. Amúgy a Nébih által megkövetelt szabályok között van egy-két baromság, de a 90% fontos és kifejezetten logikus. A magyar vendéglátás backstage-jére pedig nagyon ráférnek a higiéniai szabályok.

 

És a petíció szövege: 

Kérjük a NÉBIH illetékes vezetőit, hogy vizsgálják felül Barna Illés gödöllői cukrászmester üzemének bezárásával kapcsolatban hozott döntésüket, amelyben a cukrászda teljes felújítására kötelezték az üzemeltetőt vagy a cukrászda bezárását írták elő.

Az idős cukrászmester hagyományos módon és természetes alapanyagokból készített termékei egyediek, kiváló minőségűek és ízűek. Soha senki számára egészségügyi problémát nem jelentettek.

Fontosnak tartjuk a törvények és HACCP előírások betartását, de fontosabb az az ember, aki a terméket lelkiismeretesen és magas szakmai tudással készíti.  Inkább tanítani kellene az általa alkalmazott tudást, nem pedig megalázni őt.

Sok ezren, messziről is felkeresték ezt az üzletet, mert bizton számítottak arra, hogy itt remek süteményeket és fagylaltot vásárolhatnak. Egy legendával lennénk szegényebbek, ha az üzlet megszűnne. 

Olvasta már?

Biztos jövőt szeretnél? Válaszd a kéményseprő hivatást!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet felhívása. Biztos jövőt szeretnél?    Válaszd a kéményseprő hivatást! 

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán.