Kesztölc Kestúc

keresés

Milyen lesz a kesztölci bor? - A bor csak jó lehet, válaszolta Szivek Peti :) Az időjárással eddig nem volt baj, volt napsütés és eső is. Most a gombamegelőzésre kell koncentrálni. Peti gyakorlati tanácsokat is adott.

A tavaszi időjárás eddig ideális. Megfelelő mennyiségű eső hullott és a napsütés is elegendő. Sajnos a fagyok mindenkit érintettek, nem kímélték a szőlőket, gyümölcsösöket. Van néhány kesztölci kert, melyekben fagyra érzékenyebb szőlőfajták teremnek, így a kár sajnos 100 százalékos.

Ennek ellenére sem kell kétségbe esni, mert az idei év eddig nem rosszabb, mint a tavalyi. Igaz, a májusi eső országszerte bőségesebb volt, mint az átlagos, de szerencsére ez Kesztölcöt nem érintette.

Hogy milyen lesz az idei bor? Milyen lesz az évjárat? Peti a szőlőt illetően elégedett. A szőlő szépen hajt, megindult. Megfelelő fürtmennyiség ígérkezik. A bor csak jó lehet. :)

A változékony, csapadékos időjárás azonban fokozottabb figyelmet igényel. Fontos feladat a gombamegelőzés. A szőlőknél próbáljunk meg figyelni a zöldmunkák elvégzésére, tartsuk szellősen a tőkéket, fürtzónákat.

Problémát okozhat a lisztharmat és a peronoszpóra. Réz és kéntartalmú növényvédő szereket használjunk!

Kiskerteknek hasznos tanácsokkal szolgál dr. Zsigó György, cikkeit a témában itt olvashatják, Peti ajánlásával.

(Borítókép: Szivek György és Szivek Péter)

Olvasta már?

Biztos jövőt szeretnél? Válaszd a kéményseprő hivatást!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet felhívása. Biztos jövőt szeretnél?    Válaszd a kéményseprő hivatást! 

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán.