Kesztölc Kestúc

keresés

Kisebb lopások vannak, de tavaly óta nem volt jelentős betörés Kesztölcön. Érezhetően van visszatartó ereje a polgárőrök munkájának. Simon Jánossal Klinger Ági beszélgetett

A Kesztölci Polgárőrség vezetője Simon János, aki mindig jókedvűen, derűlátóan gondolkodik.

2013 óta a helyi polgárőrség vezetője. Mint mondja, szerencsére a csapatban az állandó tagokra hosszú távon lehet számítani, összesen heten vannak: Simon János, Simon János, Burai László, Bogdán Évi, Horváth Tamás, Szíjjártó Zsolt, Nebehaj Ilona.

Új tagok is akadnak, de nem maradnak túl sokáig, két-három hónap után feladják a szolgálatot. Az első kérdés szinte mindig az, hogy mit fizetnek? Mivel ez mondhatni társadalmi munka, fizetés nem jár érte, önszorgalomból, szabadidőben, a közért, becsületből végzik az őrséget. Sajnos kevés a hosszú távon lelkes segítő.

Havi nyolc órát mindenki megtehet(ne) a közért - vallja.

A község önkormányzata évente segíti a csapatot anyagi támogatással, mely az üzemanyag költséget fedezi. Szervezetileg a kesztölci polgárőrök az Esztergom Város Polgárőr Egyesülethez tartoznak. A települések között jó a kapcsolat, részvételükkel, munkájukkal segítik egymást a rendezvényeken.

A helyi rendezvények mindegyikén aktívan segítik a falut, legyen az ünnepi műsor, fáklyás felvonulás, adventi vásár, éjszakai őrzés, futóverseny, hulladékgyűjtés.

A betörések száma kevesebb az utóbbi években. Kisebb lopások persze vannak, de a tavaly óta nem volt jelentős bűnügyi eset Kesztölcön. Érezhetően van visszatartó ereje munkájuknak.

Az idei évtől saját irodát is kaptak a Kisiskolában, nagy szükségük volt már rá. Itt mindenki nyugodtan elmondhatja a problémáját, meg tudják beszélni a beosztást, rendezvényeken való részvételt, a feladatokat nyugodt körülmények között.

Simon János egy dologra hívja fel a figyelmünket, amely nagyon fontos és így biztosan elkerülhetjük a bajt: Mindenki figyeljen a szomszédjára! Ha ezzel segítjük egymást, biztosan nem fognak betörni.

Arra a kérdésre, hogy a család hogyan bírja a terhelést, hogyan tolerálja a távollétet, nevetve mondja: "A feleségemmel 43 éve házasok vagyunk, mindent meg tudunk beszélni, a polgárőri szolgálat nem probléma. A fiataloknál sajnos nem mindig egyszerű. Sokat dolgoznak, de szerencsére akadnak olyan lelkes fiatal falubeliek, akik szakítanak időt a közösség szolgálatára."

Olvasta már?

Biztos jövőt szeretnél? Válaszd a kéményseprő hivatást!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet felhívása. Biztos jövőt szeretnél?    Válaszd a kéményseprő hivatást! 

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán.