Kesztölc Kestúc

keresés

A csallóközi GreenCoop a legkorszerűbb üvegházas technológiával termeli a paradicsomot. Lehet azon vitatkozni, hogy a háztáji finomabb-e, de az biztos, hogy ezt az innovítív, dinamikus csapatot érdemes figyelni. Kisflilmjüket nézve leesik az állunk.

Greencoop from Pixel Webdesign Studio on Vimeo.

A dunaszerdahelyi származású négyes vállalkozása több mint tíz évvel ezelőtt indult. Mindannyian huszonévesek voltak csupán. Egészen kicsiben kezdték, zöldség és gyümölcs behozatalával. Később a Csallóközben üvegházakat létesítettek saját paradicsom termesztésre. Ma már nemcsak az egyik legnagyobb, de az egyik leghatékonyabb mezőgazdasági vállalkozás tulajdonosai Szlovákiában.

A GreenCoop mindössze tizenhat hektáron termel az üvegházakban, de körülbelül nyolc és fél millió eurónyi termést dobnak piacra évente. Ezenkívül a csoportosulás 350 főnek biztosít munkát. A négy fiatalember sikerének kulcsa a merészség, a felvásárlókkal szembeni közvetettebb hozzáállás, valamint a legmodernebb termelési módszerek alkalmazása, melyeket Hollandiából, a zöldségtermesztés Mekkájából lestek el.

 

Kukucs Juraj a GreenCoop cég üzleti ügyiért felelős. Szigeti Gergely feladata a tervezés és a személyi ügyek intézése. A csoportosulás jogi ügyeiben testvére, Szigeti Bálint is segítségére van. Mindkettőjüket az édesapa, Szigeti László, a Kalligram kiadó tulajdonosa indította el a vállalkozás útján. A paradicsomtermesztés szakértője pedig Juhász Roman. Már szüleinek is nagy kertje és saját zöldségboltja volt. A zöldségtermesztés új fortélyait gyakori hollandiai útjai, illetve más, zöldségtermesztéssel foglalkozó országokba való utazása során sajátította el.

„A kezdetektől tudtuk, hogyha a zöldségtermesztésben valóban kiemelkedőek akarunk lenni, valamelyikünknek tökéletesen el kell sajátítania a kertészet minden fortélyát. Roman volt a legjobb választás“ – mondja a GreenCoop szövetkezet elnöke és fő stratégája, Bindics Zsolt. A csoporton belül új beruházásokat tervez, és a fejlesztéshez banki hitelekhez folyamodik. A négy társtulajdonos közül egyedüliként rendelkezik gazdasági végzettséggel. A pozsonyi Közgazdasági Egyetem hallgatója volt hétvégenként, miközben elindították a vállalkozást. A GreenCoop cégben elért sikeréért az elmúlt évben az Év Vállalkozója verseny első öt jelöltje közé került.

 

Olvasta már?

Biztos jövőt szeretnél? Válaszd a kéményseprő hivatást!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet felhívása. Biztos jövőt szeretnél?    Válaszd a kéményseprő hivatást! 

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán.