Kesztölc Kestúc

keresés

A Portfolio.hu szerint  megkezdődött a toborzás a BYD buszgyárához. A helyszíni helyszíni munkálatok is folynak már a Komáromi Ipari Parkban. A tervek szerint októberben indulhat meg a termelés.

A kínai BYD, a világ legnagyobb elektromos autóbuszgyártó vállalata úgy döntött, hogy megépíti a régóta tervezett elektromos autóbuszgyárát Komáromban. 

A BYD-t Wang Chuanfu alapította 1995-ben, amely mára igazi globális szereplővé nőtte ki magát és közel 180 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A cégcsoport elsősorban az IT iparágban erős, ahol újratölthető akkumulátorokat, számítógépeket és számítógép alkatrészeket állítanak elő. Ezeken kívül belsőégésű motorral szerelt autókat, elektromos autókat és buszokat, valamint elektromos kerékpárokat is gyártanak. Továbbá jelentős beruházásokkal rendelkeznek a megújuló energia és a LED technológia területén.

2009-ben ugyanez a cég 114 munkást küldött el komáromi elektrotechnikai összeszerelő üzeméből.

Borítókép: A BYD Kinában elkészült 10 000. elektromos autóbusza

Olvasta már?

Biztos jövőt szeretnél? Válaszd a kéményseprő hivatást!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet felhívása. Biztos jövőt szeretnél?    Válaszd a kéményseprő hivatást! 

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán.