Kesztölc Kestúc

keresés

Megcsodáltuk a pilisszántói falukemencét. Ehhez hasonló közösségi kemencét tervez az Önkormányzat és a Borklub a tájház udvarán. A kemencére már több, mint 300 ezer forint jött össze.

Pilisszántón pályázati pénzekből újították meg a középületeket. Jó ízléssel tágas, szép közösségi tereket alakítottak ki az Önkormányzat, az Iskola és a rendelő között.

Vöröskői István polgármester és Kara József, a Kesztölci Borklub elnökének vezetésével kis kesztölci csapat ruccant át Szántóra, tapasztalatcserére. Csicsmanczai Éva polgármester és Somorjai Ede fotós kalauzolta végig a kesztölci csapatot. A felújított épületegyüttesben két pince is van, ezeket közösségi célokra használják. Ebbe a sorba illesztették a falukemencét is.  

Pilisszántón szeptemberben adták át a falukemencét. Csicsmanczai Éva polgármester asszony elmondta, hogy önerőből, közmunkások bevonásával építették meg a kemencét. Eddig még csak próbafűtések voltak, de hamarosan felavatják a kemencét. 

A kis küldöttséget még a szántói Mikulás is megköszöntötte. A képen balról jobbra: Kara József, Kara Józsefné, Simonek Antal, Csicsmanczai Éva, a Mikulás, Vöröskői István, Nyírő András és Csicsmanzai Tamás.

Somorjai Ede fényképei

 

Olvasta már?

Biztos jövőt szeretnél? Válaszd a kéményseprő hivatást!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet felhívása. Biztos jövőt szeretnél?    Válaszd a kéményseprő hivatást! 

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán.