Kesztölc Kestúc

keresés

Szombaton rendezzük az 1. Pilisi Tavaszi Futónapot Kesztölcön. Több, mint száz futót várunk Kesztölcre. Jönnek tapasztalt hegyifutók, elszánt, szálkás, karakán emberek, akik a Fekete-hegyre is felfutnak, a Sasfészekhez. Ott fog futni az utánpótlás is, a kesztölci ovisok, iskolások. Szurkoljunk nekik, menjünk ki a sportpályához szombaton fél 11-re, tapsoljuk meg őket! 

A verseny főszervezője, Balogh Tamás írja a Facebookon: 

Kedves Pilisi futók

Szeretnék néhány fontos információt megírni Nektek a szombati versennyel kapcsolatban:

Első helyre kívánkozik a futónap létrehozásának a "filozófiája": megismertem és megkedveltem Kesztölcöt és az ott lakókat és miközben a falu értékeiről beszélgettünk egyszer csak dátumot kerestünk ehhez a szombathoz és terveztünk, hogy kik, hogyan tudnak segíteni nekem ebben.
rajt/cél: 47.712485, 18.812698 - Kesztölc focipálya

Megközelítés: autóval Budapestről a 10-es úton érdemes jönni és Pilisvörösvár, Piliscsaba.. Leányvár után lesz jobbra a leágazás Esztergom felé, azon még 1-2 km és jobbra ágazik le az út Kesztölcre. Lehet jönni Pomázon át is és akkor Pilisszentkereszt, Pilisszentlélek felé megyünk és Esztergom előtt kétszer balra kunkorodunk vissza Kesztölcre. Nyugatról a Duna vonalán Tátig és onnan Dorogon át, vagy keletről Esztergom és onnan a 117-es úton Kesztölc.

A faluban be a központig (Szabadság tér, itt van ABC, Cukrászda, faluház) és tovább Klastrompuszta felé ki a falu végéig és az utolsó házak után szalagozás lesz jobbra a focipályához, ahol le lehet parkolni a földút mentén. 

Busszal: Budapest Árpád hídtól indul egy busz 7:30- kor, amely Kesztölc elágazásig visz és ott 2 perc múlva átszállás az Esztergomból jövő buszra, így 8:40-re vagyunk Kesztölcön. Van egy közvetlen járat az Árpád hídtól: 8:45kor és ezzel 9:59-re érünk Kesztölcre (kicsit későn)

Vonat: sajnos a faluban nincs vasútállomás, a közeli Leányváron lehet leszállni, az amúgy sűrűn járó Budapest nyugati - Esztergom járatról, de azért innen 4000 méter séta.

Rajt/cél: a focipályánál lesz, itt találtok kis öltözőt és mosdót, zuhanyozót is. (GPS:47.712485, 18.812698)

Nevezés: akik előneveztek és utaltak, nekik külön ki lesznek készítve a rajtcsomagok: rajtszám, póló, oklevél, kis könyv Kesztölcről, csak egy aláírást kérünk majd. Akik neveztek, de nem fizettek, nekik is kész lesz a csomag, a fizetés a plusz feladat. 
A helyszínen is lehet nevezni, szóval hozzatok magatokkal barátot, ismerőst, rokont, hogy legyünk minél többen :)

Kérek mindenkit, hogy 10 óráig érkezzetek meg, hogy ne legyen csúszás a rajtokkal. A rajtig érdemes sétálni egyet: megnézni az öreg pincesorokat, vagy a fölöttünk magasodó sziklákat. Mindenki kap egy friss kis könyvet, abban sétákat és túrajavaslatokat is találtok.

Rajt és a pályák:
ovisok: Nektek a focipályán lesz kijelölve egy kör, amin majd engem kell utolérni és visszaérni a célba. 11 órakor
kisiskolások: két kör ugyanazon a pályán és vissza a célba. 11 óra 10 perckor

Félmaraton és Nordicosok: 11:30-kor rajtoltok. A pálya első ~5000 métere közös, egészen a klastrompusztai frissítőpontig és még egy kicsit tovább is. A falun futtok át, aztán föl a szőlőkbe és egy panorámás ösvényen a sziklák alatt be az erdőbe és onnan aztán Klastrompusztára,

Félmaratonosok: Klastrompuszta után nekivágtok a Pilisnek, lesz egy ~500 méteres erős szakasz (mélyútban vezetett, köves emelkedő) aztán 8000 méter után a Pilis-nyereghez értek (frissítő), ahonnan balra tovább a gerincen a Sasfészek nevű oromhoz és turistaházhoz (~12,5 km ). Visszafelé egy kis kunkorral értek vissza a Pilis-nyereghez (frissítés) és aztán egy új útvonalon vissza Klastrompusztára (frissítés). Az utolsó szakaszon még lesz egy szép lankás mezei ösvényes szakasz. A pályát kétféle kütyüvel mértem, egyik 20,5, másik 21,2 km-t mért,
Jelölés: kék szalagozást teszek ki végig a pályán és a rajtban/célban látható jelölő spray-vel is lesznek kis nyilak vagy pontok a szükséges helyeken. 

Nordic Walking: Klastrompusztai frissítőig közös az út (~5500 méter), sőt innen még további 6-700 méter közös, ahol Ti jobbra fordultok és egy kunkorral juttok vissza Klastrompusztán keresztül Kesztölcre, a réteken át (ez a szakasz is megegyezik a félmaratonnal)

6000 méter: rajt 11.45: Ti is befutottok a faluba, de aztán a főutcán jobbra fordultok és a keskeny kis aszfaltos úton, illetve mellette a földes padkán futtok majd a Klastrompusztai frissítőhöz, ahonnan visszafelé Klastrompusztán túl lesz majd ösvény be a rétekre és azokon túl vissza a focipályára. Nektek is lesz szalagozás, sárga színnel.

Ebéd: kicsit izgulunk, hogy se sokat, se keveset ne főzzünk Nektek. Mindenesetre - ahogy ez a Káli-medencében jól bevált - friss és illatos egytál-ebéddel várunk mindenkit, amelynek a költsége 800 Ft. 

Eredményhirdetés: a mezőnytől is és az adatfeldolgozástól függően fél3 - 3 körül tervezzük az eredményhirdetést a focipályán. A dobogósok egyedi medálokat kapnak és hozzá helyi finomságokat, amelyeket Kesztölc vállalkozói ajánlották föl: lesznek borok, sütemények, mézek, sajtok, levendulás finomságok, és mellé könyvek, sportkrémek.

A pályák vázlatos útvonalának Google earthös kmz. fájljait csatolom a levélhez. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran (baloghtomi1962@gmail.com), vagy csörögjetek (20 9257 375)

MINDENKIT SOK SZERETETTEL VÁRUNK KESZTÖLCÖN

Üdvözlettel: Balogh Tomi

Olvasta már?

Biztos jövőt szeretnél? Válaszd a kéményseprő hivatást!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet felhívása. Biztos jövőt szeretnél?    Válaszd a kéményseprő hivatást! 

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán.