Kesztölc Kestúc

keresés

Az enyhébb időjárás, az ébredő természet a szabadba vonz? Kulturális programot keresel? Még nincs ötleted, mit csinálj hétvégén? 

Márciusban is válogathatunk a jobbnál jobb programok közül, amelyeket eseménynaptárunkba fel is töltöttünk. A Várkapu.info összegyűjtött egy kis ízelítőt a tavaszi hónap ajánlatából:

Itt a tavasz, irány a természet

A Budakeszi Vadaspark a hónap első szombatjától egészen április végéig várja a legbátrabb, legkalandágyóbb gyerekeket éjszakai túráira. Sötétedés után kicsik és nagyok egyaránt bepillantást nyerhetnek a kulisszák mögé, megismerhetik a park lakóinak titkos életét. 

Ugyancsak a természetbe invitál a Duna-Ipoly Nemzeti Park: a Víz Világnapja alkalmából megtudhatod, hogy milyen élőlényeket rejt a Jági-tó víze. Az igazgatóság a jeles nap alkalmából óvodásoknak és iskolásoknak is különleges, vizes programokat szervez a Pilisi len Látogatóközpontban.

Ha pedig inkább kirándulnál, a pátyi Sárkány-Kör Természetjáró és honismereti klub túráját ajánljuk, amely során a téli álmából ébredező Pilis-hegységet fedezheted fel.

Kirándulás után egy jó koncert?

Március végén M.É.Z. zenekar látogat el Pilisvörösvárra és varázsol kellemes tavaszi estét a csodálatos kelta muzsikával, fergeteges ír táncokkal. Budakalászon pedig egy igazi klasszikus együttes lép fel: a Piramis koncertjére már kaphatók a jegyek!

Solymáriak figyelem! A művelődési házban ismét egyedi hangzásvilágot szólaltatnak majd meg: a Dániel Balázs Boogie Woogie Trio Pleszkán Écskával lép fel a színpadra, egyedi stílust, egyedi hangot képviselve. 

Kiállítások, előadások

Pilisvörösváron Czibuláné Csicsman Erzsébet gyémántkorszorús babakészítő mester kiállításmegnyitójára várják az érdeklődőket, míg Solymáron Pleszkán Écska bábkészítő különös, kissé groteszk, mégis szerethető marionettfiguráit mutatják be. Zsámbékon két napig látható egy igazán rendhagyó kiállítás: pisztolyok, puskák, gépkarabélyok, kézigránátok kerülnek terítékre a művelődési ház nagytermében.

A történelem és irodalom iránt érdeklődők sem maradnak program nélkül a hónapban. Piliscsabán "Szabadkőművesből református püspök" címmel Ravasz László életéről beszél Hatos Pál, míg Solymáron Kánya Katát hívják az irodalmi est vendégekének.

A gyerekek sem maradnak program nélkül

A perbáli Közösségi Házban az Aranyszamár Bábszínház előadásában Wass Albert: Erdők könyve című darabján vehetnek részt a gyerekek.

A közelgő március 15-i megemlékezés méltó felvezetéseként közös kokárdakészítésre várnak kicsiket és nagyokat a piliscsévi művelődési házba. A kézműveskedést követően pedig Solymáron a bűvészkedésé lesz a főszerep: a Kalandgyárba Magicman érkezik fiúk és lányok nagy örömére.

Olvasta már?

Biztos jövőt szeretnél? Válaszd a kéményseprő hivatást!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet felhívása. Biztos jövőt szeretnél?    Válaszd a kéményseprő hivatást! 

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán.