Kesztölc Kestúc

keresés

Önálló oldallal jelentkezik a Velmo tanya a Facebookon. A néhány napja indult oldalon bemutatkozik a család és alpesi hangulatú képeken mutatják be munkájukat.


Ínycsiklandó ételek, a farmot látogató gyerekek és a kemény hétköznapok munkája látható az első napok fényképein, videóin. Kata kedves szavakkal mutatja be a családot, akik mindezt létrehozták és életbentartják.

Aki létrehozta: VelmoGazda! Amit látsz, az mind az Ő két keze munkája. A vasszerkezettől a kőfalakig... Földi pályafutását 2012-ben befejezte, de velünk maradt felépített kis birodalmának minden alkotóelemében.

 

 

Tejes Kati néni! Mindig precíz (az őrületbe kerget vele, de lássuk be) így tudott felépülni és azóta is talpon maradni ez a kis királyság. 1990 től hordja házhoz a tejet: órát lehet igazítani az érkezéséhez.

 

 

Gabi! Na Ő a másik precíz, állandóan fertőtlenít és takarít. A hétköznapi hajnali tejkimérések főnöke és végrehajtója, vagyis a saját főnöke... Hihihi. Kivel veszekedhet? Na de mindegy is. Szóval hajnalonta négykor már tölti a tejet.

 

 

És én. Nevem: Kata. A félre és helyreigazító. A sajtok gyártója, az újdonságok kitalálója, a hegyek mozgatója. Más közlendőm nincs magamról. Az én másik felemtől kértem, hogy had fényképezzem le ide. Azt mondta ok, és lekapcsolta a villanyt. Egy tekintélyes fogaskerék a gépezetben, Ő a felelős a földek megmunkálásáért az bocieledel megteremtéséért. Ráadásul férfiasan küzd ennyi nővel körülötte.

Kata! Sarjaim középsője, a hétvégi hajnali tejezés végrehajtója. Bármilyen munka elvállalója, gyerekek kedvence, a magyar néptánc szerelmese.

 

 

Joci. Sarjaim legnagyobbika. A kihívás maga... Minden a kisujjában van, rászedni, hogy használja is...aaaz a kihívás.

 

 

 

A tanya csodálatos fekvésével, családias hangulatával, finom ízeivel sokakat vonz, Kesztölc egyik túristacsalogató látványossága.

Olvasta már?

Biztos jövőt szeretnél? Válaszd a kéményseprő hivatást!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet felhívása. Biztos jövőt szeretnél?    Válaszd a kéményseprő hivatást! 

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán.