Kesztölc Kestúc

keresés

Dr. Kéninger Anna gyermekorvos tanácsai.

Mondhatni szerencsés időszak jellemző a kesztölci gyermekorvosi szolgálatra. Viszonylag kevesen betegek a gyerekek közül, csak néhányan jönnek hurutos panaszokkal vagy allergiás tünetekkel. Standard problémák továbbra is a hányásos, hasmenéses megbetegedések.

Ha a gyermek nem érzi jól magát, a szülők hajlamosak hamar kétségbe esni, orvoshoz rohanni. Különösen ijesztő lehet egy magas lázzal járó betegség az aggódó anyukák, apukák számára. Nem egyszerű eldönteni, hogy a tünetek esetleg egy komoly betegség jelei, vagy csak vaklárma az egész. Ilyenkor a pánik ellenére gondoljuk át a helyzetet, hogyan viselkedik gyermekünk a megszokotthoz képest, mennyire levert stb.

Ha már három napja nem sikerül csillapítani a lázat, kérjünk orvosi segítséget. Első lépésként azonban próbáljuk vény nélkül kapható lázcsillapítókkal kezelni a helyzetet, ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, ne öltöztessük túl, ne adjunk nehezen emészthető ételeket lázas csemeténknek. Könnyebben emészthetőek a levesek, párolt zöldségek, pürék. Beteg gyermek étkezésben ezeket az ételeket részesítsük előnyben.

Orvosi utasítás nélkül ne adjunk antibiotikumot! Ne vigyük közösségbe!

A betegségek megelőzése érdekében a gyerekek feltétlen fogyasszanak sok vitaminban gazdag idénygyümölcsöt. A citrusféléket és a banánt inkább kerüljük!

Olvasta már?

Biztos jövőt szeretnél? Válaszd a kéményseprő hivatást!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet felhívása. Biztos jövőt szeretnél?    Válaszd a kéményseprő hivatást! 

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán.