Kesztölc Kestúc

keresés

A Várkapu.info összegyűjtötte a legjobb programokat a térségben, érdemes böngészni, ebben a listában mindannyian találhatunk érdekeset.

Május első hétvégén a gyerekek a budakalászi táncházban tanulhatják meg ritmusra az első lépéseket, de Kaláka együttes piliscsabai koncertjén is zene-bonával várják a kicsiket.

Pilisszentivánon tűzoltó autók fognak felvonulni, míg Solymáron a solymászat kerül a középpontba. Akik a természetbe vágynak, azokanak a Buda-vidéki zöldút biciklitúrát ajánljuk, míg a színházi előadások iránt érdeklődőknek a solymári művelődési ház ígér humort és nevetést.

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Kalászi Kocsi Fesztivált, amelyen helyet kapnak a veterán járművek, sportautók és kerékpárok. A jó hangulatról továbbá többek között Deák Bill Gyula gondoskodnak majd.

Itt a tavasz, hív a természet!

A Piliscsabai Természetjáró Egyesület tizedik alkalommal rendezi meg a Piliscsabai Negyvenesek teljesítménytúrát, de a hónapban Aynard lovag várához is kirándulhatunk. Emellett a Pilisszentiváni SE is túrára vár kicsiket és nagyokat egyaránt, programjuk során a Nagy-szénást hódíthatjuk meg. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság minden hónapban szervezett túrákkal várja a térség lakóit: májusban esti kirándulás során a csalogányok énekét hallhatjuk, majd a következő alkalommal a Szénások egyedülálló növény- és állatvilágával is szemügyre vehetjüNem telhet el a május a már hagyományossá váló Pilisi Lovas Majális nélkül sem, melyen az is kiderül, hogy kié a legszebb ló a térségben. A piliscsabai Szepesi iskola családi napot tart, ahol a gyerekek lego robotot építhetnek, és megismerkedhetnek az erdészeti gépekkel is. Anyukáknak és apukáknak pedig ajánljuk a Gyerekkel vagyok! napokat Pilisszentivánon, mely alkalommal Varró Dani meséi is megelevenednek.

A hónapban a zsámbéki Romtemplomnál évadnyitó szabadtéri koncertet tartanak Sic Transit Folk Műhely közreműködésével. A pilisszántói Boldogasszony Kápolnánál pedig Böjte Csaba ferences rendi szerzetes tart szentmisét, amely alkalomból lehetőség lesz könyvek vásárlására és dedikálásra is.

Borítókép: Király Gábor fényképe

Olvasta már?

Biztos jövőt szeretnél? Válaszd a kéményseprő hivatást!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet felhívása. Biztos jövőt szeretnél?    Válaszd a kéményseprő hivatást! 

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán.