Adónk 1%-ának felajánlásánál négy kesztölci egyesület közül is választhatunk. Támogassuk őket, jó ügyekért dolgoznak.

Az adóbevallásnál meghatározhatjuk, hogy adónk 1%-át melyik egyesületnek ajánljuk fel. Ha erről nem rendelkezünk, akkor ez az összeg a központi költségvetésbe kerül. Akkor is rendelkezhetünk adónk 1%-áról, ha bevallásunkat a NAV készíti el. Adónk 1%-ának felajánlásánál az alábbi kesztölci egyesületek közül választhatunk:

Kesztölci Önkéntes Tűzoltó Egyesület, adószám: 18603990-1-11

Kesztölci Sport Egyesület, adószám: 19889775-1-11

Kesztölcért, a Faluért Egyesület, adószám: 18613937-1-11

Kesztölci Családi Bölcsőde Közhasznú Egyesület: 18615197-1-11

(A Kesztölci Borklub és a Virágzó Kesztölc Egyesület jövőre lesz közhasznú, akkor tudnak majd 1%-os felajánlást fogadni.)

Egyesületeink fontos szerepet töltenek be Kesztölc életében. Kis közösségeket tartanak össze, lelkesedésük, odaadásuk sokat tesz hozzá ahhoz, amit Kesztölcként szeretünk.

A kesztölci egyesületeknek komoly támogatást jelent az adófelajánlás. Egyesületeink a tagok önkéntes munkájával, a kesztölciek felajánlásaiból, önzetlen hozzájárulásából, önkormányzati támogatásból és pályázati forrásokból finanszírozzák működésüket. 

Önkéntes tűzoltóink gyakorlatonImage result for kesztölc önkéntes tűzoltókA Kesztölc SE edzése
Image may contain: 2 people, grass, outdoor and natureA Templomi Kórus a Kesztölcért, a Faluért Egyesület a Rózsafüzér kiállítás megnyitójánImage result for kesztölcért a faluért

Borítókép: ifista tűzoltóink parancsnokukkal, Siska Gáborral

Olvasta már?

Kesztölcön forgatták a Nyerő Párost

Klastrompusztára is eljutottak az RTL klub valóságshow-jának szereplői. A három párosnak sátrakat kellett felállítaniuk a Tölgyfa büfével szembeni réten. A műsorban szép légifelvételeket is mutattak Kesztölcről.

Belterületi vadászat

Hatósági engedélyezés alapján kárt okozó vad elejtése várható Kesztölc teljes belterületén 2019. február 28. közötti időszakban, 18:00 és 06:00 óra között.

Eltűnik a bükkös klíma erdeinkből

1961-ben Magyarország területének 5%-a volt bükkös klímába sorolható, 2010-re ez a szám 2%-ra csökkent. Az előrejelzések szerint pedig a bükkös klíma a 2041-2071 közötti időszakra teljesen eltűnik.