Felújítjátk a legendás dorogi Buzánszky Stadiont. A kormány december végén döntött arról, hogy 685 millió forintot ad a városnak erre a célra.

A Kormány határozat, mely a sportinfrastruktúra-fejlesztési, turisztikai és egyéb beruházások forrásszükségletének biztosításáról szól. Az év végi módosítások és támogatások szerint Dorog Város Önkormányzata 685 millió Ft támogatást kap a Buzánszky stadion rekonstrukciójára.

A Város már készített egy tervezetet az előző években, mely szerint egy 2000 fő befogadására alkalmas (ebből 400 fő vendégszektor) megújuló lelátóval képzeli el a felújítást. A közeljövőben dőlhet el a pontos tervezés és a kivitelezés.

A stadion az ország egyik legrégebbi sportlétesítménye, 1921-ben nyitották meg. 1975-ben a Dorogi Bányász-FTC (1:0) meccset 18 000-en látták itt. 

A stadionra ráfér a fejlesztés, tavaly nyáron az Index újságírója lehangoló képet festett róla: "A Dorognak a hatvanas években ment igazán, amikor nemzetközi meccseket is játszottak nagy ellenfelek ellen, és a válogatottba is adtak játékosokat. Aztán kezdődött a liftezés az első és a másodosztály között, többször kiestek, visszaverekedték magukat, majd a hetvenes évek végén végleg elbúcsúztak. A sporttelep egyik végében áll a százéves kapu, amit pár éve újítottak fel, és ehhez hasonló bejáratot nem gyakran látni a hazai stadionokban. A főlelátó még mindig fatetejű, sőt a padok is megvannak, mert a modernizálást úgy oldották meg, hogy a székeket rácsavarozták a régi padokra, és az első sorokban még faboxok is vannak, igazi VIP-élmény, ettől függetlenül kicsit olyan, mint egy vidéki angol stadion. Másik oldalon található a vendégszektor is, aminek a szélén a Drink, Fuck, Fight és a Merda Körmend feliratok mutatják, hogy milyen kemény szurkolói élet volt Dorogon."

Borítókép: Teltházas meccs a dorogi stadionban, forrás: Wikipédia, Horák Zoltán A cikkben található kép forrása: Index

Olvasta már?

Gyorsforgalmi út: a kesztölciek kérdései

Az R11-es út terveivel kapcsolatos fórum előtt összefoglaljuk a Kesztölc-Kestúc Facebook-csoportban felmerült és az e-mailben érkezett kérdéseket, észrevételeket. Ezeket a felvetéseket e-mailben is eljuttatjuk a fórum szervezőinek.

Esztergom-BP: 62 perc

Május 20-tól az új menetrend szerint a gyorsított személyvonatok esetében 62 percre csökken a menetidő, amely a felújítás előtt 88 perc volt.

Napelemes rendszer kivitelezési akció

Az évi 3800kW áramot termelő rendszert 1.170.000Ft bruttó áron kínáljuk. Ez tartalmazza a rendszer teljes költségét, szereléssel, engedélyeztetéssel. Részletek: Makovics Zoltán 0670/3379157

Kesztölc: 1458-an szavaztunk

Közel 1500 kesztölci szavazott az április 8-i országgyűlési választáson. A legtöbben Dr. Völner Pálra és a Fideszre szavaztak.