Rahberger Karina, Chalupa Réka, Giricz Dorina, Sturcz Boglárka és Sturcz Barnabás készítette elő saját festményekkel Kodály Háry János daljátékának történetét. A mesét Klinger Ági adta elő.

Kodály Háry János című daljátékára inspirálódva született meg a daljáték története, rajzolva, festve papírszínház formájában. A fiataok Klinger Ági vezetésével öt alkalommal gyűltek össze és festették meg Háry János zenéjét hallgatva a történetet.

A kész mesét 2018. május 9-én láthatták és hallhatták a kesztölci nagycsoportosok, akik odaadó figyelemmel élvezték az előadást.

A Nemzeti Művelődési Intézet 135+1 közösségfejlesztő programjában sikeresen vett részt a kesztölci művelődési ház öt tehetséges, fiatal kesztölci diákkal. A jövő zenéje elnevezéssel meghirdetett pályázat olyan projektötleteket várt, mely különleges, kreatív, megérinti a helyi közösséget és valamilyen módon kapcsolódik Kodály Zoltán életművéhez és szellemiségéhez.

A pályázaton a művelődési ház 180.000 forintot nyert. Az összeget a nyári festőtábor eszközeire és a kézműves foglalkozásokra fordítják majd.

Olvasta már?

Rókát fogtak Kesztölcön

Nemesi Mihály elmondta, hogy a belterületen garázdálkodó rókát csapdával fogták meg, és a Táti szigetre szállították.

Klastrompuszta: Pálosok és régészek tervei

A Magyar Pálos Rend vezetőinek és a Magyar Nemzeti Múzeum régészeinek részvételével szerveztek kerekasztal beszélgetést a Közösségi Klubban. A szakmai fórum több ötlet és tervezet is elhangzott a klastrompusztai pálos romokat bemutató látogatóközp...

Marek Viktor a lencsehegyi bánya kalandos megnyitásáról

Marek Viktor történész, Kesztölc 1956-os múltjának szakértő tudósa érdekes adalékot közölt a lencsehegyi bánya megnyitásával kapcsolatban. Ha valakinek több információja van az üggyel kapcsolatban, kíváncsian várjuk!