Rahberger Karina, Chalupa Réka, Giricz Dorina, Sturcz Boglárka és Sturcz Barnabás készítette elő saját festményekkel Kodály Háry János daljátékának történetét. A mesét Klinger Ági adta elő.

Kodály Háry János című daljátékára inspirálódva született meg a daljáték története, rajzolva, festve papírszínház formájában. A fiataok Klinger Ági vezetésével öt alkalommal gyűltek össze és festették meg Háry János zenéjét hallgatva a történetet.

A kész mesét 2018. május 9-én láthatták és hallhatták a kesztölci nagycsoportosok, akik odaadó figyelemmel élvezték az előadást.

A Nemzeti Művelődési Intézet 135+1 közösségfejlesztő programjában sikeresen vett részt a kesztölci művelődési ház öt tehetséges, fiatal kesztölci diákkal. A jövő zenéje elnevezéssel meghirdetett pályázat olyan projektötleteket várt, mely különleges, kreatív, megérinti a helyi közösséget és valamilyen módon kapcsolódik Kodály Zoltán életművéhez és szellemiségéhez.

A pályázaton a művelődési ház 180.000 forintot nyert. Az összeget a nyári festőtábor eszközeire és a kézműves foglalkozásokra fordítják majd.

Olvasta már?

Asztalitenisz Kara Lajos Kupa

A versenyeken 48-an vettek részt, leány serdülő, leány ifjúsági, felnőtt női, fiú serdülő, fiú ifjúsági, felnőtt „A” és „B” csoport kategóriákban. Bakos György beszámolója.

Most védekezzünk lisztharmat és levéltetvek ellen!

Kesztölcön mostanában sokan kezdtek újra foglalkozni kertészkedéssel, szőlővel. Őket segítjük Szivek Péter, Légrádi Horkics Angéla és Szilasné Jolsva Júlia növényvédelmi tanácsaival kéthetente.

Hódító Túrák sorozat Kesztölcön is

Június 2-án Kesztölcön kellemes családi körtúra lesz. A tavalyi túra sikerén felbuzdulva a legkisebbeknek falusétát is szerveznek. A rendezvény a Hódító Túrák sorozat része. Erről kérdezte Szekér Zoltánt, a Dorogi TDM vezetőjét Kovács Csilla.

Grósz Jakab és a pilisi svábok tragédiája

Bús Péter János kesztölci származású történész dédapja, a legendás Grósz Jakab történetén keresztül ismerkedett meg a svábok tragédiájával. Walczer Patrik interjúja a Kemmában.

Így vigyázzunk a kesztölci madárfiókákra!

A fiókaszezon áprilistól augusztusig tart. Molnár Dávid fotóin bemutatjuk a leggyakoribb kesztölci madárfajokat és tanácsokat is adunk arra az esetre, ha fészekből kipottyant is jószággal találkozunk.