Rahberger Karina, Chalupa Réka, Giricz Dorina, Sturcz Boglárka és Sturcz Barnabás készítette elő saját festményekkel Kodály Háry János daljátékának történetét. A mesét Klinger Ági adta elő.

Kodály Háry János című daljátékára inspirálódva született meg a daljáték története, rajzolva, festve papírszínház formájában. A fiataok Klinger Ági vezetésével öt alkalommal gyűltek össze és festették meg Háry János zenéjét hallgatva a történetet.

A kész mesét 2018. május 9-én láthatták és hallhatták a kesztölci nagycsoportosok, akik odaadó figyelemmel élvezték az előadást.

A Nemzeti Művelődési Intézet 135+1 közösségfejlesztő programjában sikeresen vett részt a kesztölci művelődési ház öt tehetséges, fiatal kesztölci diákkal. A jövő zenéje elnevezéssel meghirdetett pályázat olyan projektötleteket várt, mely különleges, kreatív, megérinti a helyi közösséget és valamilyen módon kapcsolódik Kodály Zoltán életművéhez és szellemiségéhez.

A pályázaton a művelődési ház 180.000 forintot nyert. Az összeget a nyári festőtábor eszközeire és a kézműves foglalkozásokra fordítják majd.

Olvasta már?

Belterületi vadászat

Hatósági engedélyezés alapján kárt okozó vad elejtése várható Kesztölc teljes belterületén 2019. február 28. közötti időszakban, 18:00 és 06:00 óra között.

Eltűnik a bükkös klíma erdeinkből

1961-ben Magyarország területének 5%-a volt bükkös klímába sorolható, 2010-re ez a szám 2%-ra csökkent. Az előrejelzések szerint pedig a bükkös klíma a 2041-2071 közötti időszakra teljesen eltűnik.