Csípős gyufapaprika érkezett a Gitti Zölibe. Gitti pofonegyszerű receptet ajánlott hozzá. Öt perc alatt elkészítettük, lesz mit kínálni a hurka-kolbász mellé!
Gitti receptjével tartósítószer nélkül tehetjük el a csípős, méregzöld gyufapaprikát.
Hozzávalók:
- Negyedkiló gyufapaprika
- 1 liter víz
- 2,5 dl 10%-os ecet
- 15 dkg cukor
- 3 dkg só
- 1 kiskanál borkénpor
- Babérlevél, koriander, mustármag, egész bors
Elkészítés:
Az üveg aljára elhelyezzük a babérlevelet, koriander, mustármagot és az egész borsot. A vízben elkeverjük az ecetet, cukrot, sót, borkénport és az öntetet felforraljuk. A forró ecetes levet ráöntjük a paprikára és erősen lezárjuk az üveget.