Szalkay Dávid nemrég költözött Kesztölcre, a gyereknapon már hallhattuk trombitálni. Jazzformers zenekarával alapozza meg a hangulatot a Csillaghullás Minifesztiválon, augusztus 4-én, szombaton.

- A Csillaghullás meghívóján ez szerepel: "Hozz magaddal egy plédet és egy üveg bort! Ha nemrég költöztél Kesztölcre, a legjobb alkalom, hogy kidugd az orrod!" Ti mikor érkeztetek?

- 2016 őszén költöztünk családommal Kesztölcre. Esztergom közelében szerettünk volna letelepedni, egy csendes, szép helyen, azonban a városhoz közel. Feleségem képzőművész, festő-grafikus. Gyulai Zsuzsanna, éppen most tart festőtábort Kesztölcön gyermekeknek.

Trombita művész vagyok és a rendszeres fellépéseim mellett az Esztergomi Zsolt Nándor Zeneiskolában tanítok rézfúvós hangszereken.

- Zenéltél már Kesztölcön?

Kesztölcön az idei gyereknap alkalmából léptem fel először Iványi Gáspár gitáros barátommal, akivel jazz kvartettemben is együtt zenélek.

- Mikor alakult a zenekarotok?

A Jazzformers együttest 3 éve alakítottam, azokból a zenész barátaimból, akikkel az elmúlt években-évtizedben a legszorosabb zenei kapcsolatban voltam, így könnyen meg is tudjuk találni a közös hangot, hangzást.

- Milyen zenével készültük a Csillaghullásra?

Műsorunkat úgy állítottuk össze, hogy a jazztörténet számunkra kedvelt évtizedeiből válogatunk. Szem előtt tartva a publikum igényes szórakoztatását. Olyan legendás szerző-előadóktól -a teljesség igénye nélkül- mint például Miles Davis, Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Herbie Hancock, Nat King Cole.

Olvasta már?

Rókát fogtak Kesztölcön

Nemesi Mihály elmondta, hogy a belterületen garázdálkodó rókát csapdával fogták meg, és a Táti szigetre szállították.

Klastrompuszta: Pálosok és régészek tervei

A Magyar Pálos Rend vezetőinek és a Magyar Nemzeti Múzeum régészeinek részvételével szerveztek kerekasztal beszélgetést a Közösségi Klubban. A szakmai fórum több ötlet és tervezet is elhangzott a klastrompusztai pálos romokat bemutató látogatóközp...

Marek Viktor a lencsehegyi bánya kalandos megnyitásáról

Marek Viktor történész, Kesztölc 1956-os múltjának szakértő tudósa érdekes adalékot közölt a lencsehegyi bánya megnyitásával kapcsolatban. Ha valakinek több információja van az üggyel kapcsolatban, kíváncsian várjuk!