Szalkay Dávid nemrég költözött Kesztölcre, a gyereknapon már hallhattuk trombitálni. Jazzformers zenekarával alapozza meg a hangulatot a Csillaghullás Minifesztiválon, augusztus 4-én, szombaton.

- A Csillaghullás meghívóján ez szerepel: "Hozz magaddal egy plédet és egy üveg bort! Ha nemrég költöztél Kesztölcre, a legjobb alkalom, hogy kidugd az orrod!" Ti mikor érkeztetek?

- 2016 őszén költöztünk családommal Kesztölcre. Esztergom közelében szerettünk volna letelepedni, egy csendes, szép helyen, azonban a városhoz közel. Feleségem képzőművész, festő-grafikus. Gyulai Zsuzsanna, éppen most tart festőtábort Kesztölcön gyermekeknek.

Trombita művész vagyok és a rendszeres fellépéseim mellett az Esztergomi Zsolt Nándor Zeneiskolában tanítok rézfúvós hangszereken.

- Zenéltél már Kesztölcön?

Kesztölcön az idei gyereknap alkalmából léptem fel először Iványi Gáspár gitáros barátommal, akivel jazz kvartettemben is együtt zenélek.

- Mikor alakult a zenekarotok?

A Jazzformers együttest 3 éve alakítottam, azokból a zenész barátaimból, akikkel az elmúlt években-évtizedben a legszorosabb zenei kapcsolatban voltam, így könnyen meg is tudjuk találni a közös hangot, hangzást.

- Milyen zenével készültük a Csillaghullásra?

Műsorunkat úgy állítottuk össze, hogy a jazztörténet számunkra kedvelt évtizedeiből válogatunk. Szem előtt tartva a publikum igényes szórakoztatását. Olyan legendás szerző-előadóktól -a teljesség igénye nélkül- mint például Miles Davis, Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Herbie Hancock, Nat King Cole.

Olvasta már?

Egy szatyornyi kutya története

Egy héttel ezelőtt, egy gyanútlan sétából egész dráma kerekedett amikor S. Karina az árokban egy szatyornyi kiskutyát talált.

Kesztölciek utazási szokásai

A legtöbben busszal járunk Dorogra, Esztergomba és Budapestre. A közlekedés aránytalanul sok időbe és pénzbe kerül.

Támogatás a gazdáknak: a zöldítésről Kesztölcön

A kesztölci gazdák számára tartottak előadást az Európai Unió egyik agrártámogatási fajtájának, a zöldítési támogatásnak feltételeiről és idei változásairól a művelődési házban. Walczer Patrik összefoglalója