Több kesztölci termelő is értékesít az esztergomi Kiskosár közösségi piacán. Most megszületett a támogatási döntés, korszerű piac épülhet Esztergomban.

A tervek elkészültek, az ingatlant megvette a város, és most megszületett a támogatási döntés, közel 1 milliárd forintból építik meg a piacot.

Az új piac a Simor János utcában található lakótömbben épül. A  piacépületeket átriumosan tervezte meg az építész, de a régi struktúrát megőrizve. 

A piacépítés törzsrészét kitevő négy ingatlant az önkormányzat már megvásárolta. A megkötött adásvételi szerződéseket követően a földhivatal pedig az önkormányzat tulajdonjogát bejegyezte.

Olvasta már?

Festőpalánták a Művházban

A táborozók örömmel vesznek részt a foglalkozásokon, csodás kis remekművek kerülnek ki kezükből egy-egy alkotással töltött nap után. Gyulai Zsuzsa táboráról Klinger Ági és Walczer Patrik írt riportot.

Ilyen lesz az új csapadékvíz elvezető hálózat

A régiek szerint Kesztölc hét emeletes falu. Mindannyian tapasztaljuk, hogy a Pilisből lezúduló víz milyen problémákat, károkat okoz az utakban, házakban. Ezt oldja meg az új elvezető hálózat, amire támogatást kapott az Önkormányzat.