Több kesztölci termelő is értékesít az esztergomi Kiskosár közösségi piacán. Most megszületett a támogatási döntés, korszerű piac épülhet Esztergomban.

A tervek elkészültek, az ingatlant megvette a város, és most megszületett a támogatási döntés, közel 1 milliárd forintból építik meg a piacot.

Az új piac a Simor János utcában található lakótömbben épül. A  piacépületeket átriumosan tervezte meg az építész, de a régi struktúrát megőrizve. 

A piacépítés törzsrészét kitevő négy ingatlant az önkormányzat már megvásárolta. A megkötött adásvételi szerződéseket követően a földhivatal pedig az önkormányzat tulajdonjogát bejegyezte.

Olvasta már?

Rókát fogtak Kesztölcön

Nemesi Mihály elmondta, hogy a belterületen garázdálkodó rókát csapdával fogták meg, és a Táti szigetre szállították.

Klastrompuszta: Pálosok és régészek tervei

A Magyar Pálos Rend vezetőinek és a Magyar Nemzeti Múzeum régészeinek részvételével szerveztek kerekasztal beszélgetést a Közösségi Klubban. A szakmai fórum több ötlet és tervezet is elhangzott a klastrompusztai pálos romokat bemutató látogatóközp...

Marek Viktor a lencsehegyi bánya kalandos megnyitásáról

Marek Viktor történész, Kesztölc 1956-os múltjának szakértő tudósa érdekes adalékot közölt a lencsehegyi bánya megnyitásával kapcsolatban. Ha valakinek több információja van az üggyel kapcsolatban, kíváncsian várjuk!