"Kesztölcben és a kesztölci vendégszeretetben nem csalódtunk!" - írta Berndt József, a Dorogi Kerékpáros Egyesület tagja a Facebookon. A Cestölc Criticalt Zsibrita Zámbori Zita is végigtekerte, az ő beszámolója következik.

A budapesti bringás felvonulással egy időben rendezte meg Kara Donát és lelkes csapata a Cestölc Critical-t. Bár nem voltunk annyian mint fővárosi társaink, és nem is tekertünk olyan hosszan mint ők, de biztosan állíthatom, hogy legalább olyan szemet gyönyörködtető környezetben vezetett az utunk. 
A résztvevők között voltak akik idén vettek részt első alkalommal a rendezvényen és volt aki már kezdetektől hűségesen teker a csapattal. Volt aki Piliscsévről, Dorogról érkezett.
Néhány defekttől eltekintve - amit a felkészült profi bringásanik pillanatok alatt megjavítottak - nagyobb fennakadás nélkül, jó hangulatban kerekeztek kicsik és nagyok egyaránt. 
Az útvonal 8 km volt: Mónika kávézó - Csévi út - Szent István út - Szabadság tér, pihenő - Széchényi István út - Kalstrom út - Focipálya pihenő - Klastrom út - Dózsa György út - Pincesor pihenő - Esztergomi út - Bánk Bán utca - Csévi út - Faház söröző. A célban a bringák magasba emelésével zárult a rendezvény. 

 

Olvasta már?

Belterületi vadászat

Hatósági engedélyezés alapján kárt okozó vad elejtése várható Kesztölc teljes belterületén 2019. február 28. közötti időszakban, 18:00 és 06:00 óra között.

Eltűnik a bükkös klíma erdeinkből

1961-ben Magyarország területének 5%-a volt bükkös klímába sorolható, 2010-re ez a szám 2%-ra csökkent. Az előrejelzések szerint pedig a bükkös klíma a 2041-2071 közötti időszakra teljesen eltűnik.