"Kesztölcben és a kesztölci vendégszeretetben nem csalódtunk!" - írta Berndt József, a Dorogi Kerékpáros Egyesület tagja a Facebookon. A Cestölc Criticalt Zsibrita Zámbori Zita is végigtekerte, az ő beszámolója következik.

A budapesti bringás felvonulással egy időben rendezte meg Kara Donát és lelkes csapata a Cestölc Critical-t. Bár nem voltunk annyian mint fővárosi társaink, és nem is tekertünk olyan hosszan mint ők, de biztosan állíthatom, hogy legalább olyan szemet gyönyörködtető környezetben vezetett az utunk. 
A résztvevők között voltak akik idén vettek részt első alkalommal a rendezvényen és volt aki már kezdetektől hűségesen teker a csapattal. Volt aki Piliscsévről, Dorogról érkezett.
Néhány defekttől eltekintve - amit a felkészült profi bringásanik pillanatok alatt megjavítottak - nagyobb fennakadás nélkül, jó hangulatban kerekeztek kicsik és nagyok egyaránt. 
Az útvonal 8 km volt: Mónika kávézó - Csévi út - Szent István út - Szabadság tér, pihenő - Széchényi István út - Kalstrom út - Focipálya pihenő - Klastrom út - Dózsa György út - Pincesor pihenő - Esztergomi út - Bánk Bán utca - Csévi út - Faház söröző. A célban a bringák magasba emelésével zárult a rendezvény. 

 

Olvasta már?

Asztalitenisz Kara Lajos Kupa

A versenyeken 48-an vettek részt, leány serdülő, leány ifjúsági, felnőtt női, fiú serdülő, fiú ifjúsági, felnőtt „A” és „B” csoport kategóriákban. Bakos György beszámolója.

Most védekezzünk lisztharmat és levéltetvek ellen!

Kesztölcön mostanában sokan kezdtek újra foglalkozni kertészkedéssel, szőlővel. Őket segítjük Szivek Péter, Légrádi Horkics Angéla és Szilasné Jolsva Júlia növényvédelmi tanácsaival kéthetente.

Háry János a Művházban

Rahberger Karina, Chalupa Réka, Giricz Dorina, Sturcz Boglárka és Sturcz Barnabás készítette elő saját festményekkel Kodály Háry János daljátékának történetét. A mese szövegét Klinger Ági adta elő.

Hódító Túrák sorozat Kesztölcön is

Június 2-án Kesztölcön kellemes családi körtúra lesz. A tavalyi túra sikerén felbuzdulva a legkisebbeknek falusétát is szerveznek. A rendezvény a Hódító Túrák sorozat része. Erről kérdezte Szekér Zoltánt, a Dorogi TDM vezetőjét Kovács Csilla.

Grósz Jakab és a pilisi svábok tragédiája

Bús Péter János kesztölci származású történész dédapja, a legendás Grósz Jakab történetén keresztül ismerkedett meg a svábok tragédiájával. Walczer Patrik interjúja a Kemmában.