Átadták a Malom utca és a Csévi utca felújított szakaszát. Az ünnepségen Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő elmondta, hogy Kesztölc példája mutatja, milyen fontos a kistelepülések fejlődésének szempontjából az Önkormányzat és a helyi szervezetek jó együttműködése. 

Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a nagy fejlesztések mellett jó, hogy végre arra is jut pénz, hogy a kisebb településeken a helyi utak is megújulhassanak. Nagyon fontos, hogy mindenki maradhasson abban a környezetben, ahol született, ahol a családjával él, ne legyen elvándorlás, élhetőek legyenek falvaink. Ez a beruházás is bizonyítja, hogy ez a szándék valós. A nagy tervek mellett kis lépésekre is szükség van. Sajnos még sok út van Kesztölcön, úgyhogy sok feladat vár ránk. 

Kesztölc sok helyre pályázott az elmúlt időben, ennek már látszanak az eredményei, úgy fogalmazott, hogy aki zörget, annak ajtót nyitnak. Kesztölc sikeres volt a középületek energetikai megújításának pályázatán. A Kesztölc-Dorog kerékpárút pályázatát is elnyerte Kesztölc, Reményeink szerint ez az út egészen az esztergomi Duna-partig elvezet, ha a Palatinus és Esztergom közötti útszakaszt össze tudjuk kötni. 

Vöröskői István polgármester elmondta, hogy Kesztölc az elmúlt három évben 311 millió Ft pályázati támogatást kapott, míg az előző kilenc évben az összes megítélt támogatás 228 millió Ft volt. 2016-ban elkészült a Széchenyi utcai út- és járda-felújítás 14,7 millió Ft-ból. Az óvoda kazáncseréjét és az új vizesblokk kialakítását 8 millió Ft-os támogatásból sikerült megoldani

Olvasta már?

Belterületi vadászat

Hatósági engedélyezés alapján kárt okozó vad elejtése várható Kesztölc teljes belterületén 2019. február 28. közötti időszakban, 18:00 és 06:00 óra között.

Eltűnik a bükkös klíma erdeinkből

1961-ben Magyarország területének 5%-a volt bükkös klímába sorolható, 2010-re ez a szám 2%-ra csökkent. Az előrejelzések szerint pedig a bükkös klíma a 2041-2071 közötti időszakra teljesen eltűnik.