Idén is megrendezésre kerül az ÖTE Kesztölc ifjúsági napok programsorozat július 25-től 28-ig, nem csak ifjúsági tűzoltóknak.

Amire számíthatsz: tűzoltó laktanya látogatás, sportfoglalkozás, segítségnyújtási-mozgáskoordinációs foglalkozás, tűzoltó eszközök, felszerelések ismertetése-kipróbálása, múzeumlátogatás tárlatvezetéssel, vízi mentési foglalkozás és hajózás, tűzoltási-műszaki mentési gyakorlatok, kötéltechnikai ismeretek, játékok, medence és habparty, pénteken tábortűz, sütögetés, jó hangulat. A programok Kesztölcön, Esztergomban és Klastrompusztán lesznek megtartva.
Jelentkezés kesztölci lakhelyű diákoknak, 12 éves kortól lehet. A foglalkozások ingyenesek! Az étkezés önellátó, batyus és/vagy büfé jellegű (ifjúsági tűzoltóknak biztosított). Az utazásokhoz (Kesztölc-Esztergom) autóval rendelkező szülők segítségét elfogadjuk. Hétköznapi foglalkozások időrendjét a jelentkezések után a létszámhoz igazítva konkretizáljuk. Pénteken sátorozási lehetőség. Amit hozz magaddal: kényelmes ruházat, váltóruha, naptej, kullancsriasztó, enni-inni való késő délutánra, péntekre sátorozási kellékek és írásos szülői hozzájárulás a foglalkozásokon történő részvételhez.
contact: sisg@freemail.hu

Olvasta már?

Kesztölcön forgatták a Nyerő Párost

Klastrompusztára is eljutottak az RTL klub valóságshow-jának szereplői. A három párosnak sátrakat kellett felállítaniuk a Tölgyfa büfével szembeni réten. A műsorban szép légifelvételeket is mutattak Kesztölcről.

Belterületi vadászat

Hatósági engedélyezés alapján kárt okozó vad elejtése várható Kesztölc teljes belterületén 2019. február 28. közötti időszakban, 18:00 és 06:00 óra között.

Eltűnik a bükkös klíma erdeinkből

1961-ben Magyarország területének 5%-a volt bükkös klímába sorolható, 2010-re ez a szám 2%-ra csökkent. Az előrejelzések szerint pedig a bükkös klíma a 2041-2071 közötti időszakra teljesen eltűnik.