Az új oldalon bemutatkozik az iskola, megismerhetjük a tanári kart, a szülői munkaközösség és a diákönkormányzatok tagait, és láthatjuk a tavalyi tanév tanulmányi versenyeinek győzteseit is.

FarsangKesztölc rövid története után a beköszöntőben áttekintést kapunk a Kincses József Általános Iskola pedagógiai programjáról: "Beiskolázási körzetünkben élő családok szociális, anyagi és kulturális helyzete egymástól nagymértékben eltér, ezért nevelő és oktató munkánk ehhez a helyzethez igazodik: tanórán és tanórán kívül megpróbáljuk segíteni a nehéz körülmények között élő, hátránnyal induló tanulók felzárkóztatását, ugyanakkor kiemelt fontosságú feladatnak tekintjük a tehetséges, jó képességű gyermekek fejlesztését is."

AdventAz iskola dolgozói menüpont alatt találjuk a 14 fős tanári kar listáját.

ÉvnyitóA Kincses Iskola fontosnak tartja, hogy a kesztölci diákok "mérjék össze tudásukat, teljesítményüket, versenyezzenek más iskolák tanulóival, szerepeljenek iskolánk falain kívül – tudjanak idegen környezetben is számot adni tudásukról, váljanak határozott felépítésű, érdekeket képviselni tudó, másokkal szemben toleráns ifjakká." Büszkék lehetünk rájuk, tavaly 43 kesztölci fiatal ért el eredményeket tanulmányi versenyeken.

Iskolánkban minden felsős osztályban működik diákönkormányzat. Tagjaikat szintén megtaláljuk a megújult honlapon.

Rendhagyó történelemóraA honlapon megtaláljuk a szülői munkaközösség tagjat is: Farkas Zsuzsanna, Győriné Majzer Katalin, Kara Katalin, Kara Orsolya, Kara Szilvia, Kelemen Erzsébet, Klányi Ottóné, Kochnyák Hajnalka, Málnai Szilvia, Nebehajné Nyilas Melinda, Péter Anikó, Simonek Katalin, Szini Tímea, Szivek Szilvia, Tóth Éva, Zsiros Emese.

Negyedikesek a könyvtárbanA honlapról azt is megtudhatjuk, hogy iskolánk négy pályázatban vesz részt. A Kesztölci Családi Bölcsőde Közhasznú Egyesülettel egészségnapot rendeznek. A piliscsévi művelődési házzal kézműves szakkört és ÖKO tábort tartanak. A dorogi könyvtárral szavalóversenyt és rajzpályázatot szerveztek. Piliscsév és Leányvár iskoláival a Határtalanul pályázaton vettek részt.

Fotók: Juhász Sándor, borítókép: iskolásaink a faluházban

Olvasta már?

Kesztölcön forgatták a Nyerő Párost

Klastrompusztára is eljutottak az RTL klub valóságshow-jának szereplői. A három párosnak sátrakat kellett felállítaniuk a Tölgyfa büfével szembeni réten. A műsorban szép légifelvételeket is mutattak Kesztölcről.

Belterületi vadászat

Hatósági engedélyezés alapján kárt okozó vad elejtése várható Kesztölc teljes belterületén 2019. február 28. közötti időszakban, 18:00 és 06:00 óra között.

Eltűnik a bükkös klíma erdeinkből

1961-ben Magyarország területének 5%-a volt bükkös klímába sorolható, 2010-re ez a szám 2%-ra csökkent. Az előrejelzések szerint pedig a bükkös klíma a 2041-2071 közötti időszakra teljesen eltűnik.