A jegyző elutasította a kérelmet, a kesztölciek tiltakoznak, Völner Pál országgyűlési képviselő sem támogatja a 117-es út mellett tervezett hulladéklerakót. Lehoczki Dávid összefoglalója

A napokban a kesztölci Facebook-csoportban arról írtak, hogy a 117-es út mellett hulladéklerakó lesz, volt, aki azt is tudni vélte, hogy már engedélyt is kaptak. Nem járultunk hozzá a beruházás engedélyezéséhez, mondta kérdésünkre Vöröskői István polgármester.

A Geo Homok Kft nem veszélyes hulladékhasznosító telep engedélyezését kérte. Tavaly novemberben Kesztölc jegyzője, Bognárné Solymoskövi Veronika elutasította az előzetes szakhatósági hozzájárulást. Ez a döntés is megtalálható az illetékes hatóság, a Tatabányai Járási Hivatal végzésében, mely a napokban született meg.

Vöröskői István polgármester elmondta, hogy az érvényes rendezési terv szerint nincs lehetőség a megjelölt területen arra, hogy szemétlerakót létesítsenek. A Képviselő-testület tagjai egyetértenek abban, hogy nem is fognak hozzájárulni a rendezési terv ilyen értelmű megváltoztatásához.

Légrádi-Horkics Angéla elmondta, hogy a Virágzó Kesztölc Egyesület tavaly novemberben hivatalos beadvánnyal fordult a hatósághoz és a Facebook-oldalukon keresztül a nyilvánossághoz. Álláspontjuk szerint a település környezetét és a pilisi turizmus fejlődését is veszélyeztetné a terv. Nyírő András, az egyesület elnöke szerint Kesztölcnek semmi szüksége hulladéklerakóra, és ha a cég fellebbez, akkor mindent megtesznek azért, hogy ezt a tervet megakadályozzák.

Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő sem támogatja azt, hogy Kesztölc határában hulladéklerakót létesítsenek. Hangsúlyozta:  "a kesztölciek akarata ellenében nem valósulhat meg egy ilyen beruházás."

Olvasta már?

Év párja 2018: kesztölci pár lett a második!

A kemma.hu szervezésében került megrendezésre az „Év Párja 2018” elnevezésű verseny. A második helyezett pedig egy kesztölci pár lett Kain Renáta és Péter személyében! Renátát kérdeztük az eredménnyel kapcsolatban.