Festőtábor Kesztölcön, kalandtábor és programozás Esztergomban, sport- és játéktáborok Dorogon: szép kínálatból válogathatunk.

Kesztölc nyári festőtábor gyerekeknek Gyulai Zsuzsanna vezetésével a Művelődési Házban július 16 és 20 között. A tábor ingyenes, iskolás gyerekek jelentkezését várják! A tábor 2018. július 16-20-ig tart, reggel 9-től 12 óráig.

A táborban résztvevő gyerekek megismerkednek a festészet alapfogalmaival, technikáival, ezáltal kreatívan fejleszthetik képességeiket. 
Célom, hogy főként a technikai tudásuk fejlődjön, az egyéni fantáziaviláguk megbolygatása nélkül. Ez leginkább a kisebb korosztály esetében fontos szempont. 
 

Hunnia Tábor Esztergom
Hunnia Kalandtábor. Ottalvós 6 vagy 8 napos gyermek és családi kalandtáborok Esztergomban. Pilisben, a vadregényes Búbánatvölgyben ismét életre keltjük ősi hagyományainkat
A táborok időpontjai: 2018. július 15-22-ig, július 29-augusztus 5-ig és augusztus 21-26-ig. 

Programozás, robotika Minecraft  - Logiscool Esztergom 
Több mint húsz táborból válogathatnak a programozás a Minecraft, és a robotika, és az app fejlesztés iránt érdeklődő fiatalok az esztergomi Logiscoolban. 6- 14 éves korig várják a  táborozni vágyókat. Időpontok, jelentkezés árak a Logiscool honlapján.

Dorog Nipl Stefánia Uszoda - Új hullám SE.
A nyári táborokra már lehet jelentkezni, sőt aki a nyári intenzív úszótanfolyamokra szeretne jönni, 2018. május 4-ig kiemelt kedvezménnyel regisztrálhat.
Az úszótáborok időpontjai: 2018. június 18-augusztus 17. (egy hetes turnusokban).Az intenzív úszótanfolyamok időpontjai: 2018. június 18-augusztus 10. (kéthetes turnusokban).Árak, információ, jelentkezés a táborokba: www.uszotabor.hu, +36 30 205 5251 Tóth Katinál

Dorogi FC
A  Dorogi FC 8-13 éves korig várja a focizni szerető gyerekeket táboraiba. Költségek: Dorogi FC játékosoknak 18.000Ft/fő, külsősöknek 21.000 ft/fő, testvéreknek 15.000 ft/fő. A táborok június 18-22 és Augusztus 27-31 között kerülnek megrendezésre. 
Jelentkezés: Méhes Norbert 06/20/2553607, Csapó Károly 06/30/2221133

 Balaya tábor
Junius 25- től 2 hetes túrnusokban hírdeti meg táborait a Balayajátszóház és kávézó. 
További részleteket a játszóház Facebbok oldalán találtok. Jelentkezni hamarosan lehet.

 

 

Olvasta már?

Asztalitenisz Kara Lajos Kupa

A versenyeken 48-an vettek részt, leány serdülő, leány ifjúsági, felnőtt női, fiú serdülő, fiú ifjúsági, felnőtt „A” és „B” csoport kategóriákban. Bakos György beszámolója.

Most védekezzünk lisztharmat és levéltetvek ellen!

Kesztölcön mostanában sokan kezdtek újra foglalkozni kertészkedéssel, szőlővel. Őket segítjük Szivek Péter, Légrádi Horkics Angéla és Szilasné Jolsva Júlia növényvédelmi tanácsaival kéthetente.

Háry János a Művházban

Rahberger Karina, Chalupa Réka, Giricz Dorina, Sturcz Boglárka és Sturcz Barnabás készítette elő saját festményekkel Kodály Háry János daljátékának történetét. A mese szövegét Klinger Ági adta elő.

Hódító Túrák sorozat Kesztölcön is

Június 2-án Kesztölcön kellemes családi körtúra lesz. A tavalyi túra sikerén felbuzdulva a legkisebbeknek falusétát is szerveznek. A rendezvény a Hódító Túrák sorozat része. Erről kérdezte Szekér Zoltánt, a Dorogi TDM vezetőjét Kovács Csilla.

Grósz Jakab és a pilisi svábok tragédiája

Bús Péter János kesztölci származású történész dédapja, a legendás Grósz Jakab történetén keresztül ismerkedett meg a svábok tragédiájával. Walczer Patrik interjúja a Kemmában.