Ovisaink várat, csákót, zászlót,  készítenek, katonás, huszáros dalokat énekelnek, verseket tanulnak. Zsibrita Zámbori Zita riportja

A nagyobbak megtanulják Petőfi, Kossuth, Gábor Áron nevét, melyikük miről híres. Csoportszobákat, öltözőket nemzetiszín díszekkel dekorálják az óvónők. Minden tevékenységet áthat az ünnepre való készülődés, így erősítve  a magyarság tudatot.

Az óviban 14-én 9.30- kor a nagycsoportban közösen ünnepelnek a gyerekek. Ünneplőbe öltöznek, kokárdával, zászlóval, csákóban/ pártában ünnepelnek.

A nagycsoportos óvónénik irányításával megbeszélik a fontosabb eseményeket, az óvónénik eléneklik a jellegzetes, ünnephez tartozó dalokat, mindig épp azt, amelyik a történetbe illik. Az óvónénik úgy állítják össze a forgatókönyvet, hogy a gyerekek az előzőleg megtanult dalokkal, versekkel interaktív módon be tudjanak kapcsolódni történetbe,

 

Olvasta már?

Kesztölcön forgatták a Nyerő Párost

Klastrompusztára is eljutottak az RTL klub valóságshow-jának szereplői. A három párosnak sátrakat kellett felállítaniuk a Tölgyfa büfével szembeni réten. A műsorban szép légifelvételeket is mutattak Kesztölcről.

Belterületi vadászat

Hatósági engedélyezés alapján kárt okozó vad elejtése várható Kesztölc teljes belterületén 2019. február 28. közötti időszakban, 18:00 és 06:00 óra között.

Eltűnik a bükkös klíma erdeinkből

1961-ben Magyarország területének 5%-a volt bükkös klímába sorolható, 2010-re ez a szám 2%-ra csökkent. Az előrejelzések szerint pedig a bükkös klíma a 2041-2071 közötti időszakra teljesen eltűnik.