Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő, Révész Máriusz kormánybiztos és Steindl Balázs megyei elnökhelyettes is arra hívta fel a környékbeli vállalkozókat, civileket, hogy használják ki a kerékpáros turizmusban rejlő lehetőségeket. A rendezvényről készült videófelvételt hamarosan közzétesszük.

A Virágzó Kesztölc Egyesület rendezvényén részt vettek a kesztölci turizmus fejlesztéséért összefogó Szivek Pince, a Kostel, az Erika Cukrászda, a Tölgyfa büfé vezetői. Itt voltak a dorogi és az esztergomi TDM képviselői, a dorogi, táti és esztergomi vállalkozók. Pilisszántóról kis küldöttség érkezett, Szőnyi József korábbi polgármester vezetésével. A rendezvényen részt vett a Pálos Rend képviseletében Szentirmai Tamás, aki Boldog Özsébet ábrázoló festményt adományozott az Erdészház Turistaszállónak. Radovics Istvánné alpolgármester köszöntője után Nyírő András, a Virágzó Kesztölc Egyesület elnöke bevezetőjében azt hangsúlyozta, hogy vendég-várásunk híres, de a vendég-marasztalásban fejlüdnünk kell.  Célunk kell, hogy legyen, hogy ne átutazó, áthaladó turizmusunk legye, hanem egy-két éjszakát töltsenek itt a túrázók és a családok.  Ehhez szinte minden eszközünk megvan.  Van egy gyönyrű tájunk, vannak finom boraink, jó éttermünk és cukrászdánk, van kerékpár kölcsönzőnk - köszönet érte a táti Zoli Kerékpárnak. Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő a térség turisztikai fejlesztéseiről tájékoztatta az érdeklődőket. A környékünkön új kerékpárutak épülnek, Dorogon megkezdték a Miniverzum építését, Dömösön látogatóközpont épül, és komoly fejlesztések előtt áll Esztergom is. Az a feladat áll előttünk, hogy ezeket a szolgáltatásokat összekapcsoljuk, és az ide látogatók számára vonzó kínálatot adjunk.. Révész Máriusz a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos beszélt arról, hogy hogyan illeszkedik ez a kerékpárút szakasz az ország turisztikai fejlesztéseibe, hogyan kapcsolódik az újonnan szerveződő kerékpáros vándortáborokhoz. Révész Máriusz bejelentett, hogy az építészek és a MÁV tegnap hosszú vitát lezárva megállapodtak az út nyomvonaláról. Részletesen bemutatta a nyári vándortáborok mozgalmát, és kiemelte, hogy az egyik kerékpáros tábor végpontja Kesztölcön, az Erdészház Turistaszállóban lesz, ahol négyszáz fiatalnak adnak majd szállást.

Steindl Balázs a Megyei Közgyűlés alelnöke  kiemelte, hogy a megyének egységes arcot kell mutatnia ahhoz, hogy vonzó legyen a turisták számára. A Gerecse két részre vágja a megyét, a keleti és a nyugati rész között kevés a szerves kapcsolat. Ezen segíthet a közeljövőben megjelenő megyei indentitás pályázat. Örömmel nyugtázta, hogy Kesztölc, Dorog és Lábatlan összefogott azért, hogy egy megyei túrasorozat alakuljon ki. Az 5000 főtt megmozgató Hódító Túrák sorozathoz nemrég csatlakozott a tatai turisztikai szövetség is.Vöröskői István polgármester elmondta, hogy az Önkormányzat a saját eszközeivel támogatja a kesztölci turizmus fejlesztését. Kiemelte, hogy az idei évben még nem vetettek ki idegenforgalmi adót, és támogatják a civilek és vállalkozók összefogását. Az Erdészház fejlesztésében is találtunk közös megoldásokat, mondta. "Aki Kesztölcre érkezik vendégként, élményekkel távozik, élményekkel, melyet a hely, a Pilis  szépsége ad, de élményekkel, melyet a közösség ad.  Muszáj megosztanom Önökkel, hogy az egyik adventi hétvégén egy kiránduló fiatalember részt vett az adventi vásár programján is.  Estefelé találkoztam vele, és azt mondta, ilyen barátságos falusi rendezvényen nem járt soha."Juhász Sándor fotóriportja

Olvasta már?

Kesztölc hó alatt

Kesztölcön éjjel is havazott. Az Útinform jelentése kiemeli, hogy télies útviszonyokra lehet még számítani több alsóbbrendű úton Komárom-Esztergom megyében is.

Rókát fogtak Kesztölcön

Nemesi Mihály elmondta, hogy a belterületen garázdálkodó rókát csapdával fogták meg, és a Táti szigetre szállították.