Kesztölc Kestúc

keresés

"Kesztölcön olyan csodálatosan jó emberek vannak, és olyan közösség van, amire mindenki vágyik." Kesztölcről, a Pilisről, a birtokukról és Dr. Gergely Ákosról mesél felesége, Mária.

Mária, a Pilisi Zengőkert Családi birtok tulajdonosa, Dr. Gergely Ákos (életútjáról összefoglaló itt), természetgyógyász és fogorvos feleségeként tizenkét évig a férjével, ahogy ő fogalmaz a videón: “egy gondolat, egy akarat és egy cél” volt, amikor öt évvel ezelőtt létrehozták ezt a gyönyörű kesztölci saját birtokot. Egy ilyen birtok sok örömöt és gyönyörűséget ad, “sosincs teljesen kész”, mert mindig van mit csinálni, ugyanakkor az ember itt szembesül önmagával, a saját határaival, a saját felelősségének  a felvállalásával. Viszont van egy érdekes jelenség is a birtokon, amit más interjúalanyom még nem említett konkrétan, hogy “bárhol járok, a gondolatom mindig itt van… még ha fizikailag nem is vagyok itt, a birtok gondolati képe állandóan velem van, valahogy ideköt…”.

Mária mesél arról, hogy alakult át benne a bogaraktól való tartózkodás, milyen feladatokat ró rá a hétköznapokban a birtok fenntartása, mi történt férjével, akivel közösen hozták létre ezt a helyet és még sok minden másról

Olvasta már?