Kesztölc Kestúc

keresés

- Mi az ars poetikája? - Egy Hobo idézettel válaszolnék: Nyomjuk a bluest és majd lesz valahogy.

Pfeiffer Gábor vagyok. 1967-ben Dorogon születtem. Csolnokon élek családommal. Feleségemmel és két fiammal. Szabaidőmben zenélek, basszus gitározom,  verseket, dalszövegeket és prózákat írok. Korábban 23 évig a dorogi hulladékégetőben, jelenleg lassan 4 éve Ausztriában dolgozom. Jelenleg a zenekar , a Blues and Roll sajnos több ok miatt szünetel.vA zenekar tagjai voltak az évek során: Kentzler János -dob, Wágner László-gitár, Barassevich Krisztián-dob, Dániel Norbert-dob, Áron Andrea- zongora,vokál, Boros Viktória-ének, Pfeiffer Ákos-gitár,ének, Pfeiffer Gábor-basszus gitár,ének. Repertoárunk Hendrixtől, Claptonon keresztül Stevie Ray Vaughan -ig sok mindent magában foglalt. A zenekar oldala megtalálható a Facebookon.

Mikortól kezdett el zenélni, mi volt az első igazi "siker" ami erőt adott ahhoz, hogy tovább folytassa ?
Már tizenévesen zenélgettem kortársaimmal. Ez a zenekar a Vakegér nevű formáció volt. Inkább lelkesek mint tehetségesek voltunk.Aztán több mint 20 évig szinte alig volt a kezemben hangszer. Mikor Ákos fiam az én kisebb unszolásomra el kezdett gitározni  vettem magamnak egy gitárt és én is újrakezdtem. Az első nagyobb sikerünk talán az volt hogy felléphettünk az ország legrangosabb blues fesztiválján Pakson.

Milyen gyakran és merre szokott fellépni, és milyenek a visszhangok?

Az évek során rengeteget játszottunk otthon Csolnokon, a környző falvakban, városokban,Szlovákiában, Budapesten ,Kaposváron, Kazincbarcikán többek között. Rendszeres fellépői voltunk az esztergomi fesztiváloknak.

Saját lemezük készül-e már, és a interneten mennyire népszerűek?
Mivel inkább "feldolgozás zenekar " vagyunk sosem gondolkodtunk saját lemezen. Saját számunk mindössze kettő van. Hosszú az út és Majd meggyógyít a blues a címük. Eygébként sincs sok értelme manapság lemezt készíteni. A Youtube-on viszont rengeteg felvételünk van fenn és a visszajelzések pozitívak.

Mi az ars poetikája?

Egy Hobo idézettel válaszolnék: Nyomjuk a bluest és majd lesz valahogy.

Mennyire ismeri a környezetében levő együtteseket, énekeseket,és szoktak e összejönni , akár csak "szakmailag" és közös koncerteken?

Ismerem a környékbeli zenészeket. De főleg blues és rock műfajból.
Nébel Józsi - a dorogi hangszerbolt tulajdonosa  szervezett korábban közös zenéléseket, jameket. Ennek általam nem ismert okok miatt vége lett.
Én egy pár évig a csolnoki falunapok blues rock fesztiváljának fellépőit szerveztem. Valamint a egy csolnoki szórakozóhelyen szerveztem közös koncerteket baráti zenekarokkal, ismertebb zenészekkel.

Hogyan érzi magát a mai magyar zenei életben ?
Röviden? Jól. Hosszabban? Nem jól. Sajnos az élőzenére egyre kevesebb igény mutatkozik és nincs rá fizetőképes kereslet.

Akar e valamit üzenni dalaival, vagy csak egyszerűen zenél?
Maradjunk abban hogy csak egyszerűen zenélek.  Ha valaki kíváncsi az üzeneteimre akkor olvassa a nemrégiben indított blogomat ahol dalszövegeim , verseim és egyéb irodalmi próbálkozásaim olvashatók.

Mik a terveik jövőjét illetően?
Szeretnék többet foglalkozni az írással, és remélem a zenekar is újraindul valamikor.

Említette hogy írással is foglalkozik. Ez mikor kezdődött és kik voltak hatással önre?
Mint a zenét , az írást is már tizenévesen kezdtem. Az iskolában is az irodalom volt a kedvencem. Ezért is lettem talán műszerész. :-) A viccet félretéve . Már az iskolai irodalom órákon a fogalmazásaim általában nagy sikert arattak. Mivel már akkor zenélgettem elkezdtem dalszövegeket írni. Ebből nőttek ki versek és prózai írások. Bár a mai napig műkedvelőnek tartom magam. Igen nagy hatással volt rám József Attila , Hobo, és rengeteg zenész akinek a szövegei mondanivalót rejtenek.
Szeretek hétköznapi dolgokról , hangulatokról írni. Ami megérinti az embereket és úgy érzik : Jé ez velem is megtörténhetne, vagy meg is történt, én is így érzem!
Mivel tudom hogy Kesztölcön is sokan foglalkoztak, foglalkoznak szőlővel és fontosak a hagyományok emlékek , ezért figyelműkbe ajánlanám egyik kis írásomat. 
A címe 13 sor szőlőkaró... nehéz örökség. Remélem sokukat megérinti majd

Olvasta már?