Kesztölc Kestúc

keresés

Mostanában a téma már 'nem szökik el', mert a modern mobiltelefonok már tudnak olyan minőségű képeket is készíteni, amelynél a téma nem veszik el a képminőség romlása miatt.

Röviden bemutatkozna?

Házas vagyok, 3 gyerek édesapja. Jelenleg Dorogon dolgozom üzemmérnökként egy gyógyszergyárban. 

Mikor kezdödött el a fotózáshoz, videózáshoz való vonzalma ?

10 éves korom óta fotózom. A videózással a 90 - es évek óta foglalkozom. A digitális technológia fejlődésével mindig igyekeztem az új módszereket kipróbálni. Így a VHS -től eljutottam a jelenlegi digitális technikáig.

Hol tanult meg fotózni, mennyire mélyedt bele ebbe a dologba, nehéz volt a sokféle technikát elsajátítani ?

Az általános iskolában Gaál Lajos által vezetett fotószakkörben kezdtem tanulni az alapokat. Azóta autodidakta módon képzem magam. Sajnos kevés a szabadidőm, de az internet elterjedésével esténként  próbálom elsajátítani az új dolgokat.

Fotózáskor mit részesít előnyben ? A hagyományos fényképezőgépet vagy a digitálist ?

Eleinte a hagyományos filmes gépeket használtam, de a digitális technika már annyit  fejlődött, hogy áttértem arra. Ez a technika számomra  több lehetőséget biztosít a képkidolgozás, a fényképezés és a videózás terén.

Milyen jellegű munkái voltak ? Mit szeret jobban fotózni, embereket vagy természetet ?

Először családi, majd később természet, illetve közösségi képeket, videókat készítettem, majd jött a portréfotózás. Nincs speciális területem, inkább a spontán felvételeket részesítem előnyben. Mostanában a téma már 'nem szökik el', mert a modern mobiltelefonok már tudnak olyan minőségű képeket is készíteni, amelynél a téma nem veszik el a képminőség romlása miatt.  Ezen telefonok felbontása már vetekszik egy középszintű digitális fényképezőgéppel, videó kamerával.

Gondolom sok felvétele van már : ezeket hol lehet megtalálni ? Van saját honlapja ? Esetleg önálló kiállításra nem gondolt még ?

Sok felvételelem, képem megtalálható az óvodában, iskolában, illetve magánszemélyeknél. Jelenleg a Kincses József Iskola Facebook oldalán, illetve Kesztölc hivatalos honlapján tekinthető meg néhány munkám. Régebben a 'Lélekvirágokon' is volt kiállítva néhány alkotásom, de mostanában csak a CBA bejáratánál kihelyezett ballagási tablóimból szokott időszakos kiállítás lenni, illetve az általános iskola zsibongójában, lépcsőházában van állandó kiállításom. (Az elmúl évek tablóképeiből, eseményeiből) 

Úgy tudom Ön lesz a falu stúdiósa, aki az eseményeket, rendezvényeket meg fogja örökíteni. Ez elég nagy kihívás, és sok munkát igényel  majd, de egyben megtisztelő feladat is. Egyedül végzi majd vagy lesz segítője is ?

Egyenlőre még nem vettem át a studiót, csak besegítek. Megtisztelőnek tartom a felkérést és azon leszek, hogy kineveljek egy új generációt azokból a fiatalokból, akit érdekel ez a tevékenység. A jövőt illetően szeretném technikáimat továbbfejleszteni és ezeket másokkal is megismertetni, a Falu életének fontos, másoknak kevésbé fontos eseményeit bemutatni azon embereknek, akik azt látni szeretnék.

Olvasta már?