Kesztölc Kestúc

keresés

Hangulatos este volt a kesztölci Művházban. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, a hideg éjszakában láthattunk hullócsillagokat is. A rendezdvényt Kesztölci Borklub és a Grósz család támogatta.

2016 augusztus 11 -én a Művelődési Házban Radovics Panni nyitotta meg az első "Minifesztivált", melynek további moderátora is ő volt,amit nagyon kedélyesen vezetett. Ezután Vöröskői István polgármester tartott rövid kis beszédet, amiben kiemelte hogy ez a est civil kezdeményezésre jött létre.

Demmel József történész Szlovákok a 19. századi Magyarországon címen tartott érdekes előadást. Csapó Csaba történész nagyon érdekes dolgokat mesélt Ferenc József és a kesztölci plébános esetéről,humorosan előadva,közönségsikert aratva.

Szívek Péter folytatta az estet, a kesztölci szőlők és borok múltjárol, jelenéről, és nagy öröm hogy folytatódik a szőlészet. Megyesi Éva kertészmérnök pedig a csillagvirágokról, kaktuszokról tartott kis előadást, amiből sok érdekes dolgot megtudhattunk, és vetítés is volt hozzá, így jobban tájékozódhattunk a témában. Balogh Tamás író is tartott beszédet , közismert kalandtúra vezető, és könyvei méltán népszerűek ahogy túrái is, melynek lesz kesztölci vonatkozású folytatása is.

Közben vot vőfélypárbaj a teraszon, amit a falu két elismert lakója , Kochnyák Sándor és Minczér Lajos "vetélkedett", nagy sikert aratva.

Itt mutatkozott be a falu régi - új együttese, az Öcsi és a Verebek,igazán lírai dalaikkal, reméljük gyakrabban láthatjuk majd őket.

A büféről a Kesztölci Borklub gondoskodott.

Akik eljöttek, élményeket szereztek, és a Híradó is beszámolt az eseményről.

Olvasta már?