Kesztölc Kestúc

keresés

A Művelődési Házban kora este megkezdődött a Pávakör ünneplése, immár 45 éve hogy vannak, és ez bizony nem semmi a mai világban. 

1971-ben alakultak, ma  15 fős a Pávakör, azóta sokan meghaltak sajnos, és sok átalakuláson is átmentek, de szerencsére sorra sikert arattak fellépésükkel itthon és külföldön egyaránt.

Az estet Gaálné Kara Valéria nyitotta meg, röviden vázolva a történetüket,​ majd Vöröskői István polgármester tartott kis beszédet és virágot adott az ünnepelteknek. 

Folytatásként Dávid Levente András, Kertous Jázmin és Kara Dominik, a kesztölci iskola tanulói szavaltak. Wieszt Renáta és Velmovszki Dóra harmonikázott, nagy sikert aratva, vastaps volt a jutalma.  Ezután a Pávakör énekelt pár remek dalt.

Gaál Lajos és Gaál Péter emléklapot kapott több évtizedes munkásságukért, melyet egész eddigi munkásságuk elismerésekén az évtizedek során, amit tettek, megörökítve a falu eseményeit, dokumentálva, képeken, videókon.  Gaál Lajos elbúcsúzott, átadva stafétabotját, megható és humoros volt, végül CD lemezt adott ajándékba a Pávakör tagjainak. 

Ezután sorra léptek fel  Piliscsév, Pilisszentlélek és Medvecké kórusai. Az óvónénik és az iskolánk Pedagógus Kórusa is remek énektudásukat demonstrálták. A szlovák önkormányzat képviselői is elmondták beszédüket, és átadták virágcsokraikat.

A kesztölci Pávakör tagjai könyv alakban megkapták ajándékba dalaik szövegét. És mivel 45 évesek,  45 ezer forintot kaptak, és új ruhákat férfiak és nők is, mert már nagyon kellett nekik az új felszerelés.  Voltak ajándékcsomagok, torták, virágok, és a fellépő együttesek is köszöntötték egymást,emléklapokat is kaptak, és természetesen nem maradhatott el a nagy torta sem, de volt ezenkívül egy másik is amin 300 as szám volt, a délelőtti ünnepség kapcsán.

Minden fellépő nagyszerű előadást tartott, és látni, érezni lehetett hogy szívvel - lélekkel csinálják amit, igazán nagyon jó hangulat varázsoltak, és a közönség nem egy ízben velük énekelt és tapsolt. Remek talpalávalókat hallhattunk, és ez a felhőtlen, vidám közös éneklés mindenkinek jól esett lelkileg is. Az egész estet a Szlovák Önkormányzat támogatta és Velmovszki Katalin, akit mindenki "tejes Katiként" ismer, neki is köszönhető hogy ez a felejthetetlen est létrejött.

Olvasta már?