A legutóbbi dorogi testületi ülésen jelentette be Hubácsek Sándor elnök, hogy feloszlott a Dorogi Szlovák Önkormányzat - jelentette a Dorogi Medence portál

Hubácsek Sándor elmondása szerint már megöregedtek a tagok és többen betegek is lettek, ezért nem tudják folytatni a tevékenységüket, így megszüntették a működésüket.

A Dorogi Szlovák Önkormányzat 2002-ben alakult, a testület pedig 5 főböl állt. 2014-ben is már nehezen adták be a derekukat, hogy újra induljanak, de a Megyei Szlovák Önkormányzat kérésére vállalták a megméretettetést, hiszen minimum 10 helyi szlovák önkormányzatnak kell lennie a megyében, hogy alakulhasson megyei önkormányzat.

A Dorogi Szlovák Önkormányzat 16 év alatt 15 millió forintból gazdálkodott, ennek a nagy része állami támogatásból jött össze, de a várostól is kaptak juttatást. A pénzt működésre és feladatalapú munkára költötték, de ebből fedezték tanulmányaikat Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban is. Mindemellett a város három iskoláját minden évben ajándékkönyvekkel támogatták.

Fotó: Szlovákok Bálja Dorogon

Olvasta már?

Egy szatyornyi kutya története

Egy héttel ezelőtt, egy gyanútlan sétából egész dráma kerekedett amikor S. Karina az árokban egy szatyornyi kiskutyát talált.

Kesztölciek utazási szokásai

A legtöbben busszal járunk Dorogra, Esztergomba és Budapestre. A közlekedés aránytalanul sok időbe és pénzbe kerül.

Támogatás a gazdáknak: a zöldítésről Kesztölcön

A kesztölci gazdák számára tartottak előadást az Európai Unió egyik agrártámogatási fajtájának, a zöldítési támogatásnak feltételeiről és idei változásairól a művelődési házban. Walczer Patrik összefoglalója