A táborozók örömmel vesznek részt a foglalkozásokon, csodás kis remekművek kerülnek ki kezükből egy-egy alkotással töltött nap után. Gyulai Zsuzsa táboráról Klinger Ági és Walczer Patrik írt riportot.

Gyulai Zsuzsa festőművész két éve él Kesztölcön. Több alkalommal tartott már gyerekek számára festőtábort, kézműves szakköröket. Ezen a héten a kesztölci művelődési házban odaadó türelemmel és szakértelemmel tanítja meg húsz helyi általános iskolás gyereknek a festési technikákat.

Az ingyenes táborra jelentkezett húsz gyerek július 16-tól július 20-ig, délelőttönként a művelődési házban és környékén alkot. Hétfőn és kedden még csak ismerkedtek az alapfogalmakkal és a technikákkal, majd tájfotók alapján festettek. 

Zsuzsanna a gyerekek életkorának megfelelő témát választ minden napra, differenciáltan, új technikákat megismertetve, következetesen segíti a gyerekek alkotói fejlődését. Törekszik arra, hogy a valósághű ábrázolás mellett, minden kis alkotó önmagából, saját belső világából is hozzáadjon a művekhez, a gyerekek művészi képességének kibontakozását segítse, fejlessze.

Az akril festékkel tevékenykedő diákok élvezték azt, hogy gondolataikban elmerülve, a saját elképzeléseik alapján festhetik meg a látottakat. A kesztölci festőművész szerint a festést mindig érdemes tájképekkel kezdeni, hiszen ott egyszerűbb a színekre odafigyelni.

A gyerekek kezdetben gyakran, majd egyre ritkábban kértek segítséget, kedden már önállóan festették meg a képeket. Gyulai Zsuzsi elismerően vélekedett a gyermekekről, akik a hét további napjain már nem fénykép, hanem a látottak alapján festhetik meg a Kesztölc környéki tájat.

A tábor további részében portré és állatos képeket is készíthetnek, de megtanulják majd a pasztellkréta használatát is.

A tábor alatt készült festmények és rajzokat augusztus 4-én, a Csillaghullás fesztiválon tekinthetik meg az érdeklődők.

Olvasta már?

Egy szatyornyi kutya története

Egy héttel ezelőtt, egy gyanútlan sétából egész dráma kerekedett amikor S. Karina az árokban egy szatyornyi kiskutyát talált.

Kesztölciek utazási szokásai

A legtöbben busszal járunk Dorogra, Esztergomba és Budapestre. A közlekedés aránytalanul sok időbe és pénzbe kerül.

Támogatás a gazdáknak: a zöldítésről Kesztölcön

A kesztölci gazdák számára tartottak előadást az Európai Unió egyik agrártámogatási fajtájának, a zöldítési támogatásnak feltételeiről és idei változásairól a művelődési házban. Walczer Patrik összefoglalója