1757-ben épült parasztház, mely kész csoda hogy a történelem viharai közt fennmaradt, és többszöri felújítás, alakítgatás után a megfelelő tárgyakkal jogossá vált hogy eme rangra emelkedjen, és büszkén mutassa be falunk történetét. Kint az udvaron a mezőgazdasági, bányászati és egyéb jármüveket láthatunk, traktort, szekeret, hintót, és tüzoltólajtos kocsit, és egyéb az évszakoknak megfelelő gépeket, és mindennapi mezőgazdasági  szerszámokat.

A házba belépve a fakerítéses kapun rögtön egy szépen faragott padot látunk, melyre jó leülni, megpihenni. Hány este ültek itt anno a lakók, és nézték a csillagos eget ,a naplementét, a négy évszak adta természet megannyi szépségét.  Két kicsi ablaka,mint emberi szemek néznek vissza, és ha mindaz  amit láttak, átéltek, beszélni tudnának, bizony sok mindent mesélhetnének.

A konyhába érkezünk, az úgynevezett „füstöskonyha”, és a sok szépen elrendezett edényke, konyhai eszközök,  a falvédő, s mindaz ami látható, praktikusnak hat ,még ma is. Hiába, ahogy mondani szokás, „a józan paraszti ész” tudta hogy minek hol a helye, miértje, és eszerint rendezte be a konyhát, épp úgy mint a hálószobát. Két nagy ágyat, egy bölcsőt láthatunk, nappalinak szánva asztalt, székkel, támlás padokkal,szép falvédővel,melyen szlovák felirat olvasható, tükör és szentkép társaságában,és persze az asztalon Bíblia, kereszt.  A mennyezet fagerendás, és a sarokban láthatunk egy nyitott kétajtós szekrényt, melyben az akkoriban viselt ruhák láthatók. Van egy férfi és női életnagyságú bábú is beöltöztetve. A szoba másik sarkában varrógép  és nagy faláda látható.

Nincs állandó nyitvatartási ideje, de bármikor látogatható, csak kérni kell az illetékes hivataltól a kulcsot. ( Polgármesteri Hivatal, stb) Ez a Faluház az évtizedek során sok mindent megélt. Falaiból árad a régmúlt „szellemisége” és aki felkeresi, megérezhet valamit abból a világból, amit ez a Faluház képvisel.

A galéria nagyobb méretű képeinek megnyitásához kattintson az alábbi fotókra. Lapozásához használhajta a navigációs nyilakat, valamint billentyűzetének jobb és bal gombját.