Klastrom fölött több barlanggal is büszkélkedhetünk. Most megmutatjuk, hogy mit látnak a barlangászok, milyen csoda rejlik itt a Pilis mélyén. 

A Klastrompuszta felett húzódó hegyoldalban 51 barlangbejárat található, melyek közül hét az Ariadne-barlangrendszer szövevényes járataiba vezet. Legismertebbek és egyben leglátványosabbak a Leány-barlang és Legény-barlang bejáratai, melyekhez turistaút is vezet. 

A barlangok hossza eléri a 16000 métert amivel Magyarország 4. leghosszabb barlangrendszere. Mélysége az eddigi adatok szerint több mint 130 méter.

A barlangokat az Ariadné Barlangkutató Egyesület tárja fel. A képek az ő oldalukról származnak. Ha valakit bővebben érdekel a munkásságuk keressék fel őket a mellékelt linken.

 

Berentés Ágnes fényképe.

Berentés Ágnes fényképe.

Ariadne Barlang fényképe.

A Legény-barlang egy eldugott kis csodája

Panka Pelle fényképe.Mert itt bizony még csónakázni is lehet

 

Áron Arnold fényképe.Hatalmas cseppkövek

 

Ariadne Barlang fényképe.Kristálytiszta víz

 

Ariadne Barlang fényképe.Gábor Varga fényképe.

Ariadne Barlang fényképe.

Ariadne Barlang fényképe.

Ariadne Barlang fényképe.

 

 

 

Olvasta már?

Itt járt Marcus Aurelius római császár

A Kesztölc története című könyvben Radovics Istvánné megemlíti, hogy a 10-es út mellett a mai Kesztölc határában, a Bokinál nagy római település nyomaira bukkantak. A Pilist is keresztül-kasul behálózzák a régi római utak. 

Bemutatkozik az Árnika Kézműves Műhely

Manapság talán legtöbben a kütőskalács sütés kapcsán ismerik az Árnika Kézműves Műhelyt, pedig egy igen nemes elképzelés hívta életre - A Műhely múltjáról jelenéről jövőjéről Varga Piroska mesél. 

Ilyen volt régen a Húsvét Kesztölcön

Az Idősek Klubjában  húsvéti kézműveskedés közben. Polonkai Istvánné  Ilonka néni és Kapus Géza bácsi mesélt arról, hogy milyen volt régen a Húsvét ünnepe Kesztölcön a fiatalságuk idején.