A Kesztölci Akácvirág Óvoda szeptemberben nyitja kapuit a Szabadság téren.

Több éve kérdezik  a szülők, hogy ugyanilyen szellemben, ahogy a gyerekekkel foglalkozunk a bölcsődében, nem folytatnánk esetleg egy óvodai csoporttal is a gondozást/nevelést? Mostanra érett meg ez a gondolat, így neki láttunk a feladatnak – mondta el Pereszlényiné Erika a intézmény vezetője.

A szülők legnagyobb örömére, kivétel nélkül mindenki segít. Anyagiakkal, munkával, ötletekkel és támogatók felkutatásával. Óvodánk kizárólag szülői adományokból, támogatók felajánlásaiból, önkéntes munkából épül – tette hozzá.

Az ötezer forintos felajánlástól a másfél milliós támogatásig különböző címletek érkeztek az intézmény kasszájába, de az ingatlan megvásárlásáig nagyon sokrétű adomány is érkezett, amely példaértékű.

Az intézményt továbbra is lehet támogatni, a Facebook oldalukon folyamatosan tájékoztatást adnak az összegek felhasználásról. Az teljes beruházás 3,5-4 millió forint lesz. Pereszlényi Zoltán koordinálja az önkéntesek munkáját és ő is tevékenyen részt vesz benne, így  most nélkülöznünk kell "Zoli bácsit" a bölcsődéből.

Az új óvoda 25 fős csoportja 3-3,5 éves gyerekekkel indul, melyhez két óvodapedagógus egy dajka és egy diplomás kisgyermeknevelő is társul. Az óvodába a gyerekek felvétele már megtörtént, illetve egy szülői értekezlet keretein belül már meg is beszélték a fontosabb tudnivalókat.

Pereszlényiné Erika elmondta, hogy az alapításánál alapvető elem volt, hogy a bölcsődében elkezdett angol foglalkozások folytatódjanak az óvodában is. Az elmúlt két év tapasztalata azt mutatja, hogy az angol nyelvvel való játékos ismerkedés rendkívül eredményes. A gyerekek pillanatok alatt elsajátítják az angol dalokat, mondókákat, az anyanyelv mellett.

Az ingatlan belső udvara csendes, megfelelően kialakítható a 3-6 éves korosztály számára. A felső udvar pedig alkalmas lesz veteményes kert kialakítására is. A bölcsőde továbbra is a Bánk bán utcában működik telt házzal. Sajnos elég hosszú a várólista, de igyekeznek minden igényt kielégíteni.

Szeretnék az óvodát is olyan nagy lelkesedéssel működtetni ahogy a bölcsődét immár 15 éve. Remélik, hogy ez is egy kedves színfoltja lesz településünknek. Közhasznú egyesület elnökeként, fenntartóként nem lesz egyszerű feladat, de biztonságérzetet ad a szülők támogatása, a gyerekek mosolya,  községünk lakóinak pozitív visszajelzése. Mottónk továbbra is:" Szeretet , élmény, törődés!" – tette hozzá az intézményvezető.

Olvasta már?

Ellenőrzések a turistautak biztonságáért

Ellenőrzi a jelzett turistautakon a kerékpárok használatát a Pilisi Parkerdő. Az ország leglátogatottabb erdeinek számító pilisi hegyekben az őszi időszakban több útvonal gyalogosan is nehezen járható, ezért a biztonságos erdőlátogatás érdekében k...

Új turistaút Esztergom és Szentlélek között

Esztergom és Barátkút térségében tovább bővült a népszerű sárga kereszt jelzésű turistaút. Az új, mintegy 2 km hosszú útszakasz az Esztergomból Pilisszentlélekre tartó sárga sáv jelzésű turistautat köti össze a Pilisszentlélek-Hármashíd elnevezésű...

Új menetrend

A napokban írtuk, hogy átalakul a kesztölci közlekedés és egyben változik is a menetrend. A tervezett menetrend végleges lett, kigyűjtöttük külön a Kesztölcre érkező és induló járatokat!

Bemutatták a kormány Modern Falvak programját

November 15-én, csütörtökön, egy konferencia keretében Kesztölcön vállalatok, állami és önkormányzati személyek ismertették, illetve tárgyalták meg a „Modern Falvak” program térségünkre gyakorolt jövőbeni hatását. Az eseményt Nyírő And...