A kesztölci nagymamák és mamák régi varázslata a kapuszník. Káposztás lepény, sokfelé készítik, de a kesztölci az igazi! :)  Nem sós, nem édes, hanem édes és sós, de nem úgy, ahogy a kínai ételsztárok, hanem otthonosan, barátságosan. A kapuszník frissen is nagyon finom, de az idővel csak jobb lesz, érik, mint a bor. Ezt a receptet Kara Erika, a cukrászda vezetője írta le.

Hozzávalók

2 fej káposzta
1 kg finomliszt
8 dl tej
1 egész tojás
2 tojás sárgája
1 dl étolaj
5 dkg élesztő
2 evőkanál cukor
izlés szerint só

Elkészítése

1. A két fej káposztát lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, megdinszteljük, piros paprikát adunk hozzá.

2. Kelttészta: összegyúrjuk a hozzávalókat, előtte az élesztőt tejjel, cukorral, kis liszttel felfuttatjuk. A tésztát meggyúrjuk. Kinyújtjuk, két kis cipócska lesz belőle.

3. Megtöltjük, félbehajtjuk, megkenjük, kisütjük. Amikor kisült, még forró, olajos paprikával vékonyan bekenjük.

 

 

Olvasta már?

Szlovák konyha

Bächer Iván írta a könyvről: „Ritka az eredeti, jól megírt, igazi szakácskönyv, éppoly ritka, mint az efféle konyha, étek, ember és megannyi más. De ez a könyvecske jó, a kivételek közé tartozik...

Merre tovább Kesztölc SE?

Miután lemondott a Kesztölc SE vezetősége, Vöröskői István polgármester megbeszélésre hívta a kesztölci sportbarátokat. A megbeszélésen mindenki egyetértett abban, hogy az 1943-ban alapított, több, mint 70 éves egyesületnek van jövője.

Kínok-kínja kerékpárverseny

Izgalmas, küzdelmekkel teli versenyre vágysz? A már jól megszokott, hagyományos útvonalon várnak Rád a kihívások, rövid és hosszú távon egyaránt.

Támogatói est

Családias hangulatban zajlott az önkormányzat támogatóinak estje. A rendezvényen spontán ünnepléssel zárult, a mocsonoki és felsőkirályi zenészek a Pávakörrel közösen énekeltek, zenéltek, táncoltak.

Dorog Anno: Lehoczki Dáviddal beszélgettünk

Dávid a Dorogimedence.hu portál és a Dorog Anno Facebook oldal szerkesztője. Igazi lokálpatriótaként Dorogi barangolások címen több hónapja ír cikkeket érdekes, izgalmas dorogi helyekről. Nyírő András interjúja