A kesztölci nagymamák és mamák régi varázslata a kapuszník. Káposztás lepény, sokfelé készítik, de a kesztölci az igazi! :)  Nem sós, nem édes, hanem édes és sós, de nem úgy, ahogy a kínai ételsztárok, hanem otthonosan, barátságosan. A kapuszník frissen is nagyon finom, de az idővel csak jobb lesz, érik, mint a bor. Ezt a receptet Kara Erika, a cukrászda vezetője írta le.

Hozzávalók

2 fej káposzta
1 kg finomliszt
8 dl tej
1 egész tojás
2 tojás sárgája
1 dl étolaj
5 dkg élesztő
2 evőkanál cukor
izlés szerint só

Elkészítése

1. A két fej káposztát lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, megdinszteljük, piros paprikát adunk hozzá.

2. Kelttészta: összegyúrjuk a hozzávalókat, előtte az élesztőt tejjel, cukorral, kis liszttel felfuttatjuk. A tésztát meggyúrjuk. Kinyújtjuk, két kis cipócska lesz belőle.

3. Megtöltjük, félbehajtjuk, megkenjük, kisütjük. Amikor kisült, még forró, olajos paprikával vékonyan bekenjük.

 

 

Olvasta már?

Szlovák konyha

Bächer Iván írta a könyvről: „Ritka az eredeti, jól megírt, igazi szakácskönyv, éppoly ritka, mint az efféle konyha, étek, ember és megannyi más. De ez a könyvecske jó, a kivételek közé tartozik...

Rendkívüli testületi ülés

A Képviselő-testület ülésének napirendjén: a zártkerti pályázat, a betelepítési kvóta, telekértékesítés.

I. Kesztölci Malacvisítás

Ízig - vérig kesztölci disznótorosnak, zenével! Részvétel ingyenes, a támogatói jegy 1000 Ft, ami tartalmaz két kostolót és egy pohár italt.  

Polgári Farsangi Batyús Bál - fotóriportunk

Az év első bálját a Polgári Kör tartotta. Simonek Antal elmondta, hogy a bál és a tombola bevételét a plébánia felújítására ajánlották fel. Fotóriportunk a vidám, családias hangulatú bálról.