A kesztölci nagymamák és mamák régi varázslata a kapuszník. Káposztás lepény, sokfelé készítik, de a kesztölci az igazi! :)  Nem sós, nem édes, hanem édes és sós, de nem úgy, ahogy a kínai ételsztárok, hanem otthonosan, barátságosan. A kapuszník frissen is nagyon finom, de az idővel csak jobb lesz, érik, mint a bor. Ezt a receptet Kara Erika, a cukrászda vezetője írta le.

Hozzávalók

2 fej káposzta
1 kg finomliszt
8 dl tej
1 egész tojás
2 tojás sárgája
1 dl étolaj
5 dkg élesztő
2 evőkanál cukor
izlés szerint só

Elkészítése

1. A két fej káposztát lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, megdinszteljük, piros paprikát adunk hozzá.

2. Kelttészta: összegyúrjuk a hozzávalókat, előtte az élesztőt tejjel, cukorral, kis liszttel felfuttatjuk. A tésztát meggyúrjuk. Kinyújtjuk, két kis cipócska lesz belőle.

3. Megtöltjük, félbehajtjuk, megkenjük, kisütjük. Amikor kisült, még forró, olajos paprikával vékonyan bekenjük.

 

 

Olvasta már?

Szlovák konyha

Bächer Iván írta a könyvről: „Ritka az eredeti, jól megírt, igazi szakácskönyv, éppoly ritka, mint az efféle konyha, étek, ember és megannyi más. De ez a könyvecske jó, a kivételek közé tartozik...

Rózsafüzér kiállítás

A Kesztölcért, a Faluért Egyesület szervezésében Huszár Pálné dr. Nagy Enikő rózsafüzér gyűjteményének kiállítását Wittner Mária nyitja meg. Közreműködik a Kesztölci Egyházi Kórus és Szabó Kata.

EB-re készül a Kolibri tánccsoport

Négy kesztölci lány, Chrompota Kata, Simonek Panna, Simon Sára, Simonek Petra is tagja a Kolibri tánccsoportnak. Májusban megnyerték a Magyar Bajnokságot, és most az EB-re készülnek. 

Barátságos meccsen győzött a kesztölci ifi focicsapat

A családi napon a kesztölciek 12:8-ra győztek a csévi csapat ellen! A vidám majálison volt főzőverseny, ugrálóvár, vattacukor, kisvasút, trambulin, arcfestés, százféle játék! A nap slágere a virágos Kesztölc feliratú póló volt.