Bárkányi Valkán Zoltán író 1941-ben született Kesztölcön. Szlovák nyelvű könyvei mellett tett kirándulást a gasztronómia világába ezzel a könyvével. 

Bächer Iván írta a könyvről:

„Ritka az eredeti, jól megírt, igazi szakácskönyv, éppoly ritka, mint az efféle konyha, étek, ember és megannyi más.

De ez a könyvecske jó, a kivételek közé tartozik, érződik belőle, hogy szerzője el is készítette a sorolt étkeket, éspedig szeretettel készítette el, ami természetes, hisz a szlovák ételeket csak szeretni lehet.

Vannak itt jobbnál jobb hús-, hal- és szárnyasételleírások is, hogy aztán a finom, tápláló, sallangmentes parasztdesszertek zárják a kedves könyvecset, káposztás lepények, krumplis fánkok, túrós, lekváros pogácsák.

Dobrú chuť!“ 

Olvasta már?

I. Szivek Szakest a Currus Pincészettel

Hagyományteremtő szándékkal indítja útjára ˝Szivek Szakest˝ elnevezésű programját a Szivek Pince. Céljuk, hogy nem hagyományos borkóstoló keretén belül mutassuk meg egy másik, szívünkhöz közel álló, pincészet tételeit. Barátias beszélget...

Különleges irodalmi nap a Sasfészekben

Deák Mária verseit jól ismerjük Kesztölcön, nemrég író-olvasó találkozóra is eljött hozzánk. Most Berda József költő, a Sasfészek Kulcsosház névadójának emlékére szervez verses napot a csodálatos panorámájú menedékházban.

Bányászmajális

A Kesztölci Hagyományőrző Bányászok Köre tisztelettel meghívja tagtársait és a Kesztölcieket a hagyományos május 1-jei találkozójára.

Lélekvirágok

Az alkotásokat – fafaragás, hímzés, kosár, rajz, fotó, festmény, ékszer stb. 2018. május 2-án, szerdán lehet leadni a Községi Klubban 9-től 15.00 óráig.