Ha egy ilyen szürke, esős napon nem tudja az ember mivel üsse el az időt bezárva a házba akkor itt egy jó tipp. Minczér Heni ajánlata

Ma már sokféle lehetőség van ,hogy múzeumokat járjunk be akár otthonról a fotelban ülve. Gyerekkel nézegetve biztos kedvet kapnak, hogy aztán ne csak virtuálisan nézzék meg ezeket a helyeket hanem kedvet kapva, később a valóságban is megnézzék hazánk vagy akár a világ "kincseit". 

Az Art Project a Google kulturális kezdeményezése, melynek célja, hogy megőrizze és mindenki számára hozzáférhetővé tegye a világ kulturális kincseit. A Google technológiájával, a múzeumok pedig műkincseikkel és szakértelmükkel járultak hozzá az együttműködéshez. Mostantól összesen 40 ország 151 intézménye jelenik meg ezen az ingyenes online platformon és 30 000 műkincs nagy felbontású digitalizált változatát csodálhatja meg bárki a projekt honlapján (googleartproject.com). Virtuális sétát már 46 külföldi múzeumban lehet tenni a Street View („Utcakép") nézet segítségével, ez a szám pedig várhatóan tovább bővül. A látogatók az alkotásokat saját gyűjteményekbe rendezhetik, ezeket pedig ismerőseikkel is megoszthatják. A Google globális virtuális múzeumában a festményeken és szobrokon túl olyan különlegességek is helyet kaptak, mint brazil utcai graffitik, ősi afrikai sziklarajzok és az iszlám iparművészet alkotásai is.

Kapcsolódó kép


 

A Louvre nem csatlakozott a Google-hoz, de szerencsére van saját virtuális múzeuma. Annyi úton indulhatunk, hogy az szédítő: 21 teremben nézhetünk körül panorámafotók segítségével, és négy helyszín 3D animációs mását alkották meg számunkra, ahol minden egyes műtárgyra kattintva részletes információkat kapunk. Vagy A Da Vinci-kódhőseit akarjuk követni? Megtehetjük. Gyönyörű multimédiás videók segítségével ismerkedhetünk meg közelebbről a Louvre 12 kincsével Closer Look sorozatban, vagy megnézhetjük a 17 csodás minisite egyikét, amely mind egy-egy mű (pl. Cranach: A három grácia), alkotó (Mantegna), korszak (olasz reneszánsz) vagy kultúra (iszlám) művészetéről ad mini dokumentumfilmhez hasonló áttekintést.

Kapcsolódó kép

Smithsonian Americal History Museum, Washington

A múzeum honlapján 67 virtuális kiállítást nézhetünk meg a legkülönbözőbb témákban. Edison találmányai érdekelnek, vagy a második világháborús hazafias plakátok? 

Képtalálat a következőre: „Smithsonian American History Museum virtual”

 

Van még egy lehetőség ami talán még az előzőnél is izgalmasabb. Ez egy 3D-s "sétára" ad lehetőséget rengeteg helyen. Benézhetünk a Duna múzeumba, a Hortobágyi Madárparkba vagy akár a Richter gyár-ba is. Sok helyre, hangos tárlatvezetés is van.

http://www.3dtour.eu/hu/portfolio/muzeumi-kiallitasok.html

Budai bürger, Pesti Polgár 3D virtuális séta

 

 

 

 

 

Olvasta már?

Merre tovább Kesztölc SE?

Miután lemondott a Kesztölc SE vezetősége, Vöröskői István polgármester megbeszélésre hívta a kesztölci sportbarátokat. A megbeszélésen mindenki egyetértett abban, hogy az 1943-ban alapított, több, mint 70 éves egyesületnek van jövője.

Kesztölc, Dorog, Lábatlan: közös túrasorozat

A Hódító Túrák Kesztölc, Dorog és Lábatlan közös jelvényszerző túrasorozata, amelynek első állomása Dorogon lesz, május 13-án. Aki mindhárom túrán részt vesz, fém jelvényt szerez.

Tüzeléssel védekeznek a hajnali fagy ellen Szivekék

Szivek Péter szerint az áprilisi havazás nem okozott komoly károkat, de a péntek reggel -3 fok komoly veszélyt jelent. Tüzeléssel védik a szőlőt. Cikkünkben látványos képeket mutatunk arról, hogy Burgundiában, Franciaországban hogyan védekeznek a ...