A Tokodi Ebszőnybánya Környezetvédő Horgászegyesület a Dorogi Szénmedence Kultúrájáért Alapítvány támogatásával 2018. szeptember 22-én, szombaton 8 órától meghívásos Horgász és Főző csapatversenyt rendez a Dorogi szénmedence településeinek, csoportjainak és egyesületeinek.

A program célja hogy egy napra jöjjenek össze a dorogi bányászkötődéssel rendelkező csoportok egy kötetlen beszélgetésre, horgászásra, főzőcskére.

Négy-hat fős csapat nevezését tervezik, ami áll két fő horgász nevezőből, melyből az egyik lehet gyermek. A főzésre 2-4 fős vegyes felállásban - nő, férfi illetve gyerek - nevezhetnek.

A verseny lebonyolítása egy három órás horgászverseny és ezzel egyidőben, a szervezők által megállapított anyagból a lehető legjobb bogrács étek elkészítése. Az alapanyagot és a faanyagot a szervezők biztosítják. Bányász fejsze és fűrész nevezési feltétel!

Az elkészítendő étel LECSÓ bográcsban. 1kg paradicsom-1kg paprika, amit a szervezők biztosítanak. A többi hozzávalót és a bográcsot a csapatoknak kell hozni magukkal.

A Főzőversenyt zsűri bírálja el. Az első három csapatot kupával díjazzák. A Dorogi Szénmedence Kultúrájáért Alapítvány a hideg sört biztosítja számotokra. A helyszínen büfé is fog működni, mindemellett „nomád körülményekre” lehet majd számítani.

Maximális csapatszám 15.

Nevezni a raduka@juropnet.hu e-mail címen lehet 2018. szeptember 15-én éjfélig! A nevezéseket az Egyesület vezetősége bírálja el és mindenkit értesít szeptember 17-én éfjélig.

Az esetleges „sikertelen” alkotások miatt az egyesület egy 50 literes közös ebédet készít a saját mesterszakácsával.

A Tokodi Ebszőnybánya Környezetvédő Horgászegyesület köszöni a Dorogi Szénmedence Kultúrájáért Alapítvány anyagi támogatását!