Július 15-19-ig festőtábort rendeznek gyerekeknek a kesztölci művelődési házban. Jelentkezni június 14-éig, az utolsó tanítási napig lehet!

A gyermekek a tábor ideje alatt tovább fejleszthetik kreatív képességeiket, festő- és rajztudásukat. A foglalkozások fő célja, hogy megismerkedjenek a legfontosabb festészeti technikákkal: Mint például vászonképek készítése tubusfestékkel, az akvarellfesték és a pasztellkréta használata. Ezek elsajátítása után később, önállóan is tudnak alkotásokat készíteni, ami mindig kellemes és feltöltődő kikapcsolódást nyújt majd számukra.

A tábor első felében választott tájképek alapján készítik el festményeiket a gyerekek. Közben megtanulják a helyes szín- és formahasználatot (a gyermekek hozhatnak magukkal saját fotókat is). A szabadtéri tájképfestés során pedig maguk komponálhatják meg a képeiket. A tábor másik felében lehetőség nyílik portré-, csendélet- és alakfestésre, valamint zenehallgatás közben különböző színkompozíciók készítésére.

A festőtáborba kesztölci gyerekek jelentkezhetnek, június 14-éig lehet a muvhaz@kesztolc.hu e-mail címen, vagy a +36 30 505 4594-es telefonszámon, illetve személyesen a művelődési házban.

A tábor ingyenes és maximum 20 kesztölci gyermek jelentkezését tudják elfogadni.

A tábor napközis jellegű, hétfőtől péntekig, 9-től 12 óráig tart. Valamennyi festéket a művelődési ház is biztosít, de mindenki hozzon magával. A foglalkozásokat Gyulai Zsuzsanna festőművész vezeti.