2019. február 12-én, kedden 18 órakor tájékoztatót szervez az M100-as út beruházója és tervezője a kesztölci Községi Klubban. Légrádi-Horkics Angélával Lehoczki Dávid beszélgetett a fórummal kapcsolatban.

A kesztölciek fontosnak tartják a zajvédő fal kiépítését a település határában a megépítendő úthálózat mellett. Előzetesen már lezajlott egy konzultáció egy független zajszakértővel. Ezek alapján a Virágzó Kesztölc Egyesület álláspontját Légrádi-Horkics Angéla állította össze egy kérdéssorban, melyeknek megválaszolására várhatóan a fórumon kerül majd sor! A beszélgetést Légrádi-Horkics Angéla vezeti.

Angéla elmondta, hogy azért érezték szükségesnek egy fórum megszervezését, hogy jobban megismerhessék a terveket a leendő útvonalról, hiszen a dokumentációkban nem minden teljesen egyértelmű. Fontos tényező az is, hogy a M100-as út kiépítése után a zajterhelés növekedni fog, illetve a panoráma is megváltozik, ezért a fásítás is elsődleges szempont. De a tervben szereplő zajjal járó akusztikus jelzések helyett a fényjelző berendezések telepítését is javasolják. A tervekből több forgalmi adat is hiányzik, illetve szeretnék, hogy a lakosság is teljes képet kapjon a kivitelezésekkel kapcsolatban.

A legfontosabb szempont pedig az, hogy Kesztölc a sztráda megépítése után is élhető maradjon, meg kell vizsgálni a mostani zajszennyezést, illetve, hogy 15 év múlva mi várható. Angéla kitért arra is, hogy a beruházó és a tervező a kérésünkre szervez fórumot, ezért bárkinek bármilyen jellegű kérdése lenne, mindenképpen jöjjön el és tegye fel!

Egyébként a 117-es út Kesztölc-Dorog közötti szakasza előreláthatólag megmarad, az új utat pedig majd megyei matricával lehet majd igénybe venni.

A NIF Zrt. meghívója>>

A fórumra összeállított kérdéssor>>