Tartalmas és felhőtlen kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a helyi és a környékbeli gyereknapi rendezvények május utolsó hétvégéjén. 

Kesztölc, május 26
Az előző évekhez hasonlóan tartalmas és altív kikapcsolódást ígérnek a kesztölci gyereknapi programok. A focipályán reggel a kesztölci focicsapatnak szurkolhatunk, majd a gyerekeké a főszerep. Arccfestéssel, kézműveskedéssel, kosárhintával, kisvonattal, öko játéktérrel várják őket a szervezők. Az apukák anyukák bográcsgulyásfőző-versenybe nevezhetnek be, a vállalkozó szellemű gyerkőcök pedig kipróbálhatják magukat a Hungaroringen rendezett kerékpáros és futóversenyben. 

Dorog, május 27.
A korábbi évekhez hasonlóan a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület szervezi meg idén is a városi gyereknapot Dorogon.A dorogi gyereknapon idén rendhagyó módon két korosztályra osztották a szervezők a gyerekeket. Az óvodásokat és kisiskolásokat (3-8 évesek) „Egy napra te is felnőtt lehetsz” szlogennel várják a kicsiket 7 állomáson ahol felnőtt foglalatosságokban próbálhatják ki magukat, és sok hasznos ismeretre tehetnek szert. Aki mind a hét állomáson részt vesz, apró ajándékot kap. A nagyobbaknál a tudatos internethasználaton van a hangsúly. Ezért a fiúknak egy FIFA bajnokságot rendeznek, amelyre a gyerekek már nevezhetnek hétfőtől az iskolájukban. Különböző korosztályokban versenyezhetnek majd a virtuális versenyek után élő fociban is kipróbálhatják magukat. A lányokról sem feledkeztek meg a szervezők, hiszen részesei lehetnek profi videóklip forgatásnak.

Gyereknap DOROG fényképe.Esztergom, május 27.
10:30- tól késő délutánig várják a kicsiket és nagyokat a Nagy Duna sétányon,a Rugby Club Hotelnél, Esztergomban.  A rendőrségi bemutatók, tánc és küzdősport bemutatók mellett a kicsik vetélkedőkben mérhetik össze ügyességüket. Fellép Vereczkei Attila és Szandi. A programok mellett egész nap akadálypályával, ügyességi feladatokkal, ugrálóvárral, lovagoltatással hennafestéssel, játszóházzal várják a gyerekeket. A rendezvényen a részvétel ingyenes. 

Gyereknap Szentgyörgymezőn, május 26. 
A Szentgyörgymezői Olvasókör is színes programmal várja a gyerekeket. Vasútmodell kiállítás, kézműveskedés, társasjátékok a Játékkunyhóval, és színes vidám előadások várják az érdeklődőket az Andrássy u 23 alatt. 
 

Dorog, Balaya Club, május 27
A Balaya játszóházban a sok játéklehetőség mellett gyereknap alkalmából igazi ínyencségekkel készültek a gyerekeknek. Aranyat moshatnak, koktélokat kóstolhatnak, tornázhatnak, és táncolhatnak. A belépődíjból ezen a napon 50% kedvezményt biztosítanak. Balaya játszóház, kávézó és fitness fényképe.

 

Borítókép: Juhász Sándor fényképe a 2016-os családi napról

Olvasta már?

Szemétszállítás: jelezzék, ahol kimaradt!

Ma ismét több helyről nem tudták elszállítani a hulladékot Kesztölcön. Megkérjük azokat, akiknél nem történt meg a hulladékok begyűjtése, írják meg a címüket a polgarmester@kesztolc.hu e-mail címre. Köszönjük!

Körzeti orvosunk tanácsai

Közeleg a tavasz, Dr. Bús János körzeti orvost kérdeztük, hogyan őrizzük meg egészségünket a tél végén.