Kesztölc Kestúc

keresés

Folytatva a környékbeli élményfürdők felkeresését, most a Párkány és Komárom között fekvő Pat (Patince) üdülőközpontot mutatjuk be, ahol a termálfürdő, csúszdapark és Szlovákia legnagyobb fedett élményfürdője mellett egy nagy kiterjedésű csónakázótó és sportpályák is várják a vendégeket.

Előző alkalommal Bellegszencse különlegességeit mutattuk be, most egy újabb közeli termálfürdő, Pat (Patince) kerül nagyító alá.

Az üdülőközpont 17 km-re fekszik Révkomáromtól, Szlovákia legdélebbi pontján. Az ország legnaposabb részén terül el, itt mérték a legmagasabb hőmérsékleteket is. A központ egy termálvízforrás köré épült, amelynek 27 °C-os vize 200 m mélyből tör a felszínre.

A  gazdag növényzeten kívül a fürdő területe terjedelmes napozó területekkel, 34 fokos ülőmedencével, 44 m-es sportmedencével, kisgyermekmedencével, csúszdavilággal kiegészített élménymedencével várja vendégeit. Az 1,4 hektáros mesterséges tó a csónakázók és vízibiciklizők szolgálatában áll, de a sporthorgászok is szívesen keresik fel. A sport szerelmeseit modern sportpályák – röplabdapálya, mini-golf és teniszpályák – várják.

A pati termálvíz előnyös hatással bír a mozgásszervi rendszerre és annak megbetegedéseire. 13. századi írásos dokumentációk megemlítik a melegvizű gyógyforrásokat amelyeket már a római birodalom óta használnak. A pati termálforrás áldásos hatásáról ír könyvében Bél Mátyás is. Nedetzky gróf kádakat építtetett a forrás köré, melyekben sikerrel kezelték a végtagbántalmakat. Dr.Stollman András javaslatára 1953-ban a pati termálforrást és környezetét természetvédelmi területté nyilvánították. Itt végezték az első fúrást is Pat községtől 1 km-re, így jött létre a forrástó. Ezt követte még több fúrás 170 méteres mélységig, ennek köszönhetően a 27 °C-os termálvíz önerőből tör a felszínre.

A fürdőhöz kapcsolódó szállodában található Szlovákia legnagyobb fedett élményfürdője, mely a gyermekmedencével és lazító medencével együtt alkotja a medencevilágot, míg a szaunavilágban 4 féle szauna, valamint frissítő jég, Kneipp kezelés és jacuzzi várja a vendégeket.

A hotelben étterem, bowling pálya és konferencia központ is megtalálható.

Rímsky bahenný kúpeľ

Vírivka

 

 

Olvasta már?

Biztos jövőt szeretnél? Válaszd a kéményseprő hivatást!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet felhívása. Biztos jövőt szeretnél?    Válaszd a kéményseprő hivatást! 

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán.