Kesztölc Kestúc

keresés

Kilenc pilisi polgármester levélben fordult a minisztériumhoz, hogy az M0 megépítése miatt várható forgalomnövekedés levezetésére fontolják meg a Budapest-Kesztölc közötti M10-es autóút megépítését.

Vöröskői István polgármester is aláírta azt a levelet, amiben a pilisi települések vezetői azt kérték, hogy fontolja meg a minisztérium az M10 kiépítését.

Dr. Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár válaszában kifejtette, hogy az M10-es út a hosszú távú tervek között szerepel. A Budapest-Kesztölc szakasznak van elfogadott nyomvonala és környezetvédelmi engedélye, de az Esztergomig vezető következő szakasznak nyomvonala sincs. Az M10 nem szerepel a nemzetközi TEN-T hálózat tervezett nyomvonalai közé sem. Ugyancsak nem szerepel a 2022-ig tartó közúti infrastrukturális beruházások közé sem.

A Szlovákia, illetve Esztergom irányába folyó fejlesztések az R11-es útra koncentrálnak. Ez az út az M1-et köti össze majd Esztergommal, és Kesztölc mellett is elhalad, részben a mostani 117-es út nyomvonalán.

Borítókép: Somorjai Ede fényképe

Olvasta már?

Biztos jövőt szeretnél? Válaszd a kéményseprő hivatást!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet felhívása. Biztos jövőt szeretnél?    Válaszd a kéményseprő hivatást! 

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán.