Kesztölc Kestúc

keresés

Mutassuk meg ország-világnak a szép kesztölci konyhakerteket! Az országos mozgalom kesztölci szervezőjével, Légrádiné Horkics Angélával beszélgettünk.

Miért tartod fontosnak, a konyhakerteket?

A kis konyhakerteket mostanában újra felfedezzük. A kertből hozott paradicsom, paprika íze összehasonlíthatatlanul finomabb, mint amit a Spanyolországból szinte gyári körülmények között, vegyszerekkel, mesterséges módon termesztenek. Talán már nem is jó szó a termesztés, gyártanak. Hogyan lehet, hogy ezek a zöldségek mind egyformák és mindig frissek? Mivel permetezik, mivel kezelik? Ki tudja? Én szívesebben adok a kisfiamnak olyan hagymát, paprikát, amiről pontosan tudom, hogy nincs benne semmi mesterséges anyag.

Miért van értelme bemutatni a szép konyhakerteket?

Kesztölcön sok fiatal család él, szeretnénk, ha minél többen művelnék a saját konyhakertjüket. A legjobb motiváció az, ha látom, a szomszédnak is sikerült, nem is olyan nagy munka, és a gyerekek is élvezettel segítenek a munkában. A konyhakertben töltött munka jót tesz a fizikumnak, állóképességnek. Azért várjuk a jelentkezőket, hogy megmutassuk másoknak is, érdemes konyhakerttel foglalkozni, vágjanak bele, adjunk friss, egészséges zöldséget, gyümölcsöt a családnak.

Hányan jelentkeztek eddig?

Az országos mozgalmat több éve hirdették meg, több, mint 15 000 résztvevője van. Ez fantasztikus eredmény, lassan eljutunk oda, hogy a szemünk láttára kiépül a Kert-Magyarország. Mi a Virágzó Kesztölc Egyesülettel idén csatlakoztunk a mozgalomhoz. Már öten jelentkeztek és még négyen jelezték a csatlakozási szándékukat.

Hol és meddig lehet jelentkezni? 

Május 20. a határidő, Jelentkezni lehet a Polgármesteri Hivatalban, a Művelődési Házban és az Erika Cukrászdában, vagy személyesen nálam. A jelentkezési lap itt is letölthető.

 

Olvasta már?

Biztos jövőt szeretnél? Válaszd a kéményseprő hivatást!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet felhívása. Biztos jövőt szeretnél?    Válaszd a kéményseprő hivatást! 

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán.